Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy védekezhetünk támadó...

Hogy védekezhetünk támadó kutya ellen?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat túrázunk, hogy lehet felkészülni egy esetleges kutyatámadásra, sőt ha lehet megelőzni azt.

Eddigi olvasgatások után e három opció jött elő:

1. Ultrahangos riasztó, ez állítólag nem minden kutyánál hatásos.

2. Paprika vagy egyéb spray. Ez jó, de ha olyan a széljárás ránk is hat...

3. Alkohol, alkoholos ital, ecet, benzin vagy egyéb folyadék ami csípi a kutya szemét. Picit több súlya, de nincs jelentősége, viszont csak közelről alkalmazható.

A fentiek közül melyik hatásos, de nem okoz maradandó sérülést, még akkor sem ha órákig nincs kimosva a kutya szeme. Mi kimosnánk - víz mindig van nálunk -, de egy barackpálinka után gondolom végképp nem akarna haverkodni a kutya.

Megelőzésképp kerüljük a nagyon kutyás helyeket, ha mégis szembe jön egy, akkor egy kupacba állunk és lassan hátrálunk. Kb ez jutott eszembe.

2017. júl. 3. 10:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért 1 kutya ritkán támad embercsoportra. Még falka is. Inkább elkerül titeket. De ha mégis, akkor valóban összeálltok, csomagokat a fej fölé, hogy "nagyobbnak tűnjetek", és határozott hangos kiáltással el lehet zavarni őket.

Én még "agresszív" kutyával a pórázomon is el tudok zavarni idegen kutyát, elkerülve így a verekedést.

Nektek is menni fog. Határozottság!

2017. júl. 3. 11:07
 2/4 anonim ***** válasza:

A paprikaspray jó ötlet szerintem, max. becsukod a szemed szembeszélnél, de még mindig jobban jársz, ha a szemedbe megy, mint ha szétszed a kutya.

Az öcsém egyszer éjszaka sétált hazafelé, amikor elé állt egy nagyobb testű kutya, aki ugatva, vicsorogva, tehát támadó jelleggel közelített felé. Semmi nem volt a közelben, ahova menekülhetett volna, így bepánikolt és üvöltött egy hatalmasat. Legnagyobb meglepetésére a kutya ettől megijedt és elfutott.

Velem meg egyszer olyan történt, hogy a barátnőmmel sétáltunk nyaralásunk alatt. Pont visszaértünk volna a szállásra, amikor a szomszéd telekről kijött egy dobberman. Gondolom a területét akarta védeni, nyilvánvaló volt, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. A szállás kapuja zárva volt, nem tudtunk bemenekülni egyszerűen, csak a kerítésmászás jöhetett szóba. Én nagyon félek a kutyáktól, de szerencsére meg tudtam őrizni a hidegvérem. Szembe álltam a kutyával, a szemébe néztem, és közben mondtam a barátnőmnek, hogy álljon mögém, és oldalazzunk lassan a kerítés felé. Amint odaértünk, gondolkodás nélkül ugorjon a kerítésre és másszon be. Amikor már bent volt, akkor mertem én is a kerítés felé fordulni, de ahogy elveszett a szemkontaktus, a kutya már ugrott is rám. Centiken múlt, de nem tudott elkapni. Pedig előtte lett volna rá ideje. Nem tudom, mitől volt ez, de biztos vagyok benne, hogy minden kutya más és más. Biztos tipp nincs. Remélem másoktól kapsz hasznosabb válaszokat is, én csak ezt a két esetet tudtam elmesélni.

2017. júl. 3. 11:08
 3/4 anonim ***** válasza:
nekem az ultrahangos bevált, én mondjuk melóból ahogy járok haza keróval, ott egy szakaszon vannak gyakran kutyák.. na én ott használom
2017. júl. 3. 11:09
 4/4 anonim ***** válasza:
#3: és hogy vált be? Ijesztett el támadó kutyát, vagy csak nem támadtak még meg? Mit lehet ebből észrevenni, ha észre lehet venni egyáltalán?
2017. júl. 3. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!