Hogy mondjam el hogy van egy kutyám?
Igen, ezzel én is egyetértek, de most már a kutya megvan valahonnan, mi értelme van most már azon ostorozni, hogy tenyésztőtől kellett volna, vagy honnan vette? Ezért írtam, amit írtam. Nyilván el kell tudni látni a kutyát, és nyilván a szülők ennek a kérdésnek a sarkalatos pontja, akárhonnan lett is a kutya szerezve. Az is nyilvánvaló, hogy az ilyen átgondolatlan kutyaszerzés, plusz még titkolózás is mellette, helytelen és felelőtlen, de akárhogy is törünk pálcát a kérdező felett, az a kutyusnak nem lesz segítség.
Egyébként meg ha az lenne a gyanúm, hogy tenyésztőtől vette, nem is aggódnék a kutyus sorsáért, de arra sajnos nem sok eshetőséget látok... Remélem, ha a szülők nemet mondanak - ami mindenesetre nevelő értékű volna a kérdező szempontjából, de nem feltétlenül jó a kutyáéból - sikerül jó gazdát találni a kölyöknek. Csak mivel én is dolgoztam állatmentőknél önkéntesként, tisztában vagyok az esélyekkel... :(
Lehet ezt is lepontozni.
Utolsó nem az, hogy vigye vissza, de mégis, ezt hogy képzelte? Anyámék tudta nélkül veszek egy kutyát és szar helyzetbe hozom öket. Nem dönthetnek rola, akarják-e, de az összes költsége rájuk marad. Ez aljas dolog.
A kérdezö örüljön, hogy nem vágták ki élböl a kutyáját, és a szülei helyében elküldeném diákmelozni, hogy jo, akkor lehet kiperkákni azk oltások stb árát.
????
Ez egy kölyök kutya ha jól tudom? Vagy nem kölyök? Egy neveletlen kutyánál akkor sem az a megoldás hogy el kell vinni, hanem meg kell nevelni.
Valóban nagyon felelőtlen vagy, nem tudom mi lesz most ezzel a szerencsétlen jószággal.
1. érzi, hogy a rokonaid hogy állnak hozzá, ezért nem kedveli őket
DE...
2. a kutya akkor viselkedik így, ha nem fogad el falkavezérnek. ugyanis ha te lennél a falkavezér a szemében, akkor tisztelettudó lenne mindenkivel.
egyébként hány éves vagy? ha van önálló kereseted, és el tudod látni, akkor pedig tartsd meg, foglalkozz vele, és idővel a szüleid is megbékélnek majd. bevállaltad, igenis legyen rá időd, mert a kutyával való foglalkozás felelősség, és nem abból áll, hogy simogatod. a csivava egy tanulékony, okos kutya, de ha nem foglalkozol vele könnyedén agresszív lesz. igenis állíts fel neki szabályokat, és ne sajnáld, mert nem gyerek. ha pedig most elpaterolod, akkor szégyelld magad, mert tényleg felelőtlen vagy. egy kutya nem tárgy, nem játék, hogy ide-oda rángassák, hanem egy érző lény, aki tud szomorú is lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!