Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy mondjam el hogy van egy...

Hogy mondjam el hogy van egy kutyám?

Figyelt kérdés
Hosszú sztori, de lerövidítve a szüleim nem nagyon kedvelik a kutyákat, viszont én annál inkább. A szobám ami régen a nővéremé volt egész nagy, és neki megengedték hogy ott tartson 2 macskát, gondoltam 1 kutya sem fog nagy gondot okozni. Több hónapig halogattam, nézegettem a kutyusokat, aztán egyszer csak bumm jött egy tök jó lehetőség, és elhoztam egy csivavát, amivel nincs is baj, a kutya nagyon jó, szobatiszta, nem ugat, semmi baj nincs vele..viszont 2 napja itt van és anyukám nem tud róla. Hogy mondjam el neki? Mondjam el az igazat hogy jaa bocsi már 2 napja itt van csak nem szóltam, vagy valahogy máshogy? Mert ez mindenhogy gáz...de féltem a visszautasítástól, és nem mertem elmondani. (Amiből eddig nem volt gond mert dolgozott, de most itthon lesz és így nem tudom levinni a kertbe mert észreveszi, muszáj vagyok elmondani) Valami tipp?

2017. jún. 27. 20:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
16%
Jajj már megint jön a szapotítós dumával, istenem
2017. jún. 27. 22:42
 12/27 anonim ***** válasza:
60%
Idéznéd hol hangzott el hogy szaporító?
2017. jún. 27. 22:47
 13/27 anonim ***** válasza:
15%

Nekem horcsogom lett így, de hajrá.

Hám helyett inkább nyakorv, jobb a gerincnek.

Tápot esetleg joserát ajánlok. :)

2017. jún. 28. 01:00
 14/27 anonim ***** válasza:
13%

Ő és az almot hanyagold :)

Inkább pelust!

Mégegyszer sok sikert

2017. jún. 28. 01:01
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
Meny el vele otthonrol mig nincs otthon. Ha haza er mond azt neki, hogy tudod, hogy nem örül de meghalt volna ha nem hozod haza.
2017. jún. 28. 02:16
 16/27 anonim ***** válasza:
Uu bocsi latom mar elmondtad. En Brit Care-t ajanlom egyebkent tapnak. :) de kutyafuggo
2017. jún. 28. 02:22
 17/27 anonim ***** válasza:
63%

Jo oltásait miből fizeted, a kajáját és ha esetleg beteg lesz? Ebbe is belegondoltál?

Egy kutyának azért komoly anyagi vonzata van, nem két fillér, és ha a szüleiddel fizettetnéd ki, az ritka nagy szemétség lenne töled.

Mellesleg menhelyi a kutyus, vagy 20 000 ft-os jofogás? :) mert alaphangon 120ezer egy tk-s csivava.

2017. jún. 28. 06:20
 18/27 anonim ***** válasza:
33%

Kedves hozzászólók, nem tudom, mennyiért vette a kutyát, de a vételáron már úgysem lehet variálni. Viszont ahol lehetett két macska, ott egy macska méretű (vagy kisebb) kutyának is kell legyen hely. Ha el tudtak látni két macskát - az ő állatorvosi költségük cseppet sem olcsóbb, és szintén lehet mindenféle betegségük - akkor egy kistestű kutyát is el tudnak.

Ettől függetlenül nem tudjuk, hogy pl. a kérdező nővérének volt-e saját keresete és abból finanszírozta-e az állatok költségeit, avagy a szülők segítettek. Ha a kérdezőnek van valamilyen saját keresete, esetleg zsebpénze, akkor azt nyilván a kutyusra fordíthatja, ő tudja, hogy ez számára milyen lemondásokkal jár. Az egyéb költségek tekintetében - pl. ne adj isten betegség esetén nagyobb állatorvosi költség - nyilván az a döntő, hogy a szülők beleegyeznek-e a kutya megtartásába, mert ha igen, akkor ezzel hallgatólagosan elvállalják azt is, hogy ilyen esetekben anyagilag is támogatják a kérdezőt, ők is felelnek a kutyusért.

Most már, a megvétel után, nem sok értelme van a szaporítókkal jönni, mert az nem változtat a helyzeten. Hány szaporítóhoz lehet visszavinni a kölyköt? Vagy dobja talán az utcára?

2017. jún. 28. 14:22
 19/27 anonim ***** válasza:
42%

Aki lepontozott, nagyon szeretném, ha válaszolna az utolsó kérdésemre: mit tegyen a kölyökkel, ha vissza nem viheti?

Egyébként köszönöm szépen, erre számítottam. :)

2017. jún. 28. 15:12
 20/27 anonim ***** válasza:
Nem egy ember pontoz le, hanem az összes normálisan gondolkodó válaszoló. Minimum 3 fő, de gyanítom több. Senki nem mondta, hogy szabaduljon meg tőle meg stb. De ugyebár ezért kell normális helyről kutyát venni, mert bármilyen probléma esetén a tenyésztő visszaveszi, akár ideiglenesen vigyáz rá ez az ő érdeke is. A szaporító maximum vállat ránt, bár a legtöbb vásárlás után elérhetetlen lesz.
2017. jún. 28. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!