Hogy mondjam el hogy van egy kutyám?
Figyelt kérdés
Hosszú sztori, de lerövidítve a szüleim nem nagyon kedvelik a kutyákat, viszont én annál inkább. A szobám ami régen a nővéremé volt egész nagy, és neki megengedték hogy ott tartson 2 macskát, gondoltam 1 kutya sem fog nagy gondot okozni. Több hónapig halogattam, nézegettem a kutyusokat, aztán egyszer csak bumm jött egy tök jó lehetőség, és elhoztam egy csivavát, amivel nincs is baj, a kutya nagyon jó, szobatiszta, nem ugat, semmi baj nincs vele..viszont 2 napja itt van és anyukám nem tud róla. Hogy mondjam el neki? Mondjam el az igazat hogy jaa bocsi már 2 napja itt van csak nem szóltam, vagy valahogy máshogy? Mert ez mindenhogy gáz...de féltem a visszautasítástól, és nem mertem elmondani. (Amiből eddig nem volt gond mert dolgozott, de most itthon lesz és így nem tudom levinni a kertbe mert észreveszi, muszáj vagyok elmondani) Valami tipp?2017. jún. 27. 20:21
1/27 anonim válasza:
mondd azt, hogy talaltad, es amig nem lesz meg a gazdi hadd maradjon :D vagy egyszeruen mondd el az igazat. a csivava ugyis kicsi, nekem pl anno anyam csak azt engedte meg habar trukkoztem en is :D
2/27 anonim válasza:
Szerintem mondd azt hogy most hoztad. Azt ne mondd hogy két napja már itt van mert ennél rosszabb nincs hogy hazudtál neki eddig, nem is a kutyán fogja magát igazán felidegesíteni hanem hogy titkoltad. Mondd, hogy egy vissza nem térő ajánlat volt és nem hagyhattad ki. Talán beválik hogy "bocsánatot kérni jobb, mint engedélyt" :D
3/27 anonim válasza:
csak őszintén semmi trükk!bizonyítsd hogy felelősségteljes gazdi leszel,s hogy a kutyát képes vagy ellátni.nem adok neki sok időt és a kutya belopja magát a szívébe.lehet hogy jobban fogja szeretni min te. szóval állj elő a tényekkel,mély levegő és hajrá.
4/27 anonim válasza:
Nagyon felelőtlen és önző voltál. Hogyha a szüleid NEM akarják a kutyát akkor minek hozod el? De most komolyan, te hány éves vagy, hogy ilyet csináltál?
És mit adtál neki enni? Egyáltalán hogyan? (Gondolom tálat nem vettél neki.) Oltásai vannak?
Ha elég bátor voltál ahhoz, hogy kérdezés és megbeszélés nélkül kutyust vigyél a lakásba, akkor most tudd elmondani is nekik. Hajrá. Amúgy egyetlenegyszer sem ugatott? :'D
5/27 anonim válasza:
Előző voltam. Szerintem semmiképpen ne hazudj nekik, hogy csak most hoztad. Akkor már tényleg össze-vissza hazudoznál.
6/27 A kérdező kommentje:
Na elmondtam. Anyukám kiakadt, azt mondta apa úgy se engedi. Apával beszéltem ő is azért leszidott, de nem mondott semmit csak hogy holnap megbeszéljük...ez már pozitívabb minthogy azonnal tegyem ki vagy valami! Ahhoz képest mit vártam sokkal jobban kezelte. Már csak a holnap miatt aggódom, de a legjobbaknan bízom!
2017. jún. 27. 20:54
7/27 anonim válasza:
Azért ez elég felelőtlen dolog volt tőled.
Reménykedj, hogy a szüleid elfogadják, és finanszírozzák a költségeit, hacsak nincs önálló kereseted.
8/27 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló.. van tálja külön víz, külön táp, azért a boltba még el tudok menni.. a szobába van neki alom, fekhely, játék. VOLT RÉGEBBEN KUTYÁNK, és ezek megmaradtak! Pórázt még nem mertem venni, nehogy aztán az legyen hogy fölöslegesen vettem. De kertbe le szoktam vinni had futkározzon, aztán ha apum holnap az áldását adja, veszek neki hámot, és pórázt. Tudom hogy ez felelőtlen volt, de annyira hirtelen jött, és tényleg jó ajánlat volt, hogy úgy voltam vele most vagy soha!! Persze nem az én lakásom és nem gondolhatok így csak egyet, de remélem elnézik ezt a bakit! Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. jún. 27. 20:58
9/27 anonim válasza:
mondtam hogy nem lesz(akkora) baj!nem tudom miért ágálnak a kutya ellen,talán attól tartanak a felelősség rájuk hárulséta,etetés oltás ,ilyenek-mint mondtam korábban ha határozottan ki állsz amellett hogy jó és felelősség teljes gazdi leszel,szerintem em lesz gond.majd jelezd mit intéztél :)
10/27 anonim válasza:
Egy ilyen kutya 100-150 ezer forint.... Ha ennyire jó ajánlat volt akkor simán lehet beteges... Azt miből fizeted majd?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!