Milyen viselkedésben mutatkozik meg hogy a kutyát nem nevelte az anyja (pl meghalt)?
Egy keverék kutyàm van, akit kb 12 hetesen hoztam el a "gazdàktól". Azért írtam így, mert a kutyàm anyja kóbor kutya volt, és egy család akkor fogadta be mikor megszült (vagy utána pàr nappal). Elméletileg 12 kölyök született, mikor mi hoztuk el, màr csak 4-en voltak. És az anyjukat nem làttam sehol. De persze én voltam a hü.lye, mert nem kérdeztem meg hogy mi lett vele.
Szerintetek milyen jelei lennének annak a kutyámon, hogy nem az anyja nevelte fel, vagy nem végig? Ha pl szülés után meghalt, vagy elvitték menhelyre mikor a kicsik pár hetesek voltak?
ma 19:11
Miért ne tudna más kutyákkal kommunikálni?
A kérdező úgy írja, a testvéreivel nőtt fel. Bőven volt ideje megtanulnia elég sok mindent a kutyák közti viselkedésről.
Nekem csak azon akadt meg a szemem, hogy 12 kiskutyát engedtek nevelődni az anyjukon. Nem szabad! 6, max. 7 kiskutya szépen fejlődik az anyjuk mellett (táplálás szempontjából), de ha több van, az anyakutya nagyon-nagyon megsínyli. Most nehogy azt kapjam, hogy mit csináltam volna a többivel? Én semmit, mert képtelen lennék rá. Vannak rá megoldások..., ami persze költséggel jár. A befogadó még így is jót tett, de a többit nem részletezem inkább.
Nyomatékosítva mások okulására írtam le: Nem szabad 12 kiskutyával nyúzni az anyakutyát. Még akkor sem, ha keverék, ha kóbor.
A többit megtanulta a testvéreitől, ezen ne aggódj!
Az enyémet is kábé ennyi idősen hoztuk el (miután a "gazdája" közölte velünk hogy vagy elvisszük vagy agyonveri mert neki nem kell - sajnos mi vagyunk a leginkább "kutyások" a környéken, sok helyen csak dísznek van)
Nincs baj vele, nagyon aranyos, okos, szeretetteljes kutya, meg nem mondanád róla hogy korán el lett szakítva.
Akik érdemlegeset írtak, azoknak köszönöm. Akik meg nem (#3, #4) azoknak meg nem.
Egyébként a kutya már 4 hónapja nàlam van, csak néha nem tudom hova tenni a viselkedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!