Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nővérem már szinte a kutya anyja?

Nővérem már szinte a kutya anyja?

Figyelt kérdés

Nem tudom,hogy lehetséges-e,hogy egy kutya anyaként tekintsen egy emberre,de nekem valahogy ilyesminek tűnik.

Szóval,nővérem több éven át könyörgött egy kutyáért és amióta megkapta szinte el sem lehet őket választani.Úgy neveli,mint valami kisbabát,a kutyus meg szinte anya ként tekint rá.Amint meglátja azonnal odamegy hozzá és nem lehet elhívni onnan.Már puszit is adnak egymásnak(így köszönnek).Mikor kicsi volt a kutyus,akkor altatót énekelt neki és úgy aludtak együtt.Van kutyamasszázs könyve is és szokta masszírozni is(látszólag tetszik a kutyának).Amint leejti egy játékát nővérem azonnal ugrik utána.

Benne nagyon bízik.Ha megugatja egy kutya,akkor azonnal nővéremhez szalad és mögé bújik vagy nővérem felveszi a kezébe.

Ja igen.Amikor felveszi,akkor úgy tartja mint egy kisbabát.Úgy elnyúlik a picike és hagyja,hogy vakargassa a pocakját.

Együtt alszanak,nővérem mindig ad neki a reggeli pirítósából egy kicsit.Ha ebédnél van valami hús(ami nem fűszeres),akkor azonnal odaadja neki.

Múltkor megfürdettük a kutyát és épp a szárítás következett.Nővérem kiment egy fésűért a szobából és amint kilépett az ajtón a kutyus elkezdett visítani meg sírni :/ Azt sem tudtuk,hogy mit csináljunk vele,szóval inkább hagytuk és vártuk a nővérem(amint visszajött azonnal sírva rohant hozzá a kutya és bújt hozzá).

Folyton dédelgeti meg puszilgatja,már beszélget is vele(igen,beszél hozzá és magyaráz neki mindig valamit).

Ha épp megy le a lépcsőn akkor mindig odaszól neki,hogy:

-Óvatosan macikám !El ne csússz !

-Csak szép lassan,még a végén megcsúszol mint a múltkor !

A kutya meg ilyenkor lelassít,mintha értené O.o.Ha beszél hozzá akkor természetesen figyel rá és látszólag tetszik is neki,hogy hozzá beszél.

Sokszor hosszan néznek egymás szemébe és egymás mellett fekszenek.

Nekem ez kicsit fura :/ Lehetséges,hogy anyaként tekint a kutyus a nővéremre ? Hozzánk miért nem kötődik annyira ?Ez csak szerintem fura ?

+Van bennem egy kis irigység is bevallom.Mindig szerettem volna én is ilyen jól kijönni a kutyával,de sosem sikerült.Hozzám nem bújik,csak odajön egy picit.

Más is ilyen jól kijön a kutyájával ?

A válaszokat köszönöm !

2017. máj. 26. 20:29
 1/7 anonim ***** válasza:
98%

Igazából ez a kutyának nem jó. Az, hogy a másik szobába megy a nővéred, és máris visít a kutya, nagyon erős szeparációs szorongás, ami nagy stressz a kutyának. A nővéred meg ügyesen táplálja, minden, amit fenn leírtál, bőven túlzás a részéről. Egészségtelen ez a kapcsolat a kutyának és a nővérednek is.

A nővéred nem dolgozik? mi van, ha odavan valahol?

2017. máj. 26. 20:41
 2/7 A kérdező kommentje:

Még nem dolgozik(16 éves).Amikor elmegy akkor nincs semmi gond a kutyussal.Ha ad neki egy puszit és elköszön tőle,akkor csendben van...

A fürdetéskor szerintem a hajszárítótól ijedt meg,mert nagyon bújt hozzá.Az orvosnál is ezt csinálja.Bebújik a karja alá és alig lehet az asztal közepére rakni.Már a doki is úgy van vele,hogy akkor inkább fogja meg a nővérem és akkor úgy adja be neki az oltást.

Szóval nagyon ragaszkodik hozzá.

2017. máj. 26. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Azon kívül, hogy a kutya nem viseli a nővéred hiányát, én nem látok semmi rendkívülit abban, amit leírtál.

Elárulom, én is szoktam beszélni a kutyámhoz, a kutya meg attól hogy kutya, nem hülye. Nyilván nem érti az emberi beszédet, de ha adott szituációban hall valamit (pl lépcsőnél hogy lassabban, óvatosan), akkor meg tudja tanulni, hogy mit jelent. Átlagosan egy kutya egy 4 éves gyerek szintjén van és több száz szót tudnak értelmezni.

A puszi, együtt alvás, étel megosztása, és a védelem, amikor a nővéred mögé szalad, ez mind-mind erősítik a köteléket. És persze a sok közös séta, foglalkozás, játék és etetés. Mivel gondolom a nővéred látja el ezeket a feladatokat, így nyilván hozzá ragaszkodik a kutya, őt tekinti vezetőnek.

Az egyedülléthez viszont hozzá kellene szoktatni, mert később ez eldurvulhat, ha a kutya ennyire szorong.

2017. máj. 26. 20:52
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

Aranyos :-). Tetszik. Nekem macskám van, én Vele vagyok így. Középkorú vagyok, mindig is szerettem a kutyákat/macskákat, gyerekkoromban valahogy elintéződött azzal, hogy hát, bérházban lakunk, ide nem hozunk. Két éve lettem gazdi, nagy a szerelem. Azt hiszem, azóta nekem is van egy "lövésem". Mint általában azoknak, akik tényleg "szívből gazdik" és nem szobadísznek tartanak kedvenceket. Annyira nem rágódok rajta, hogy régen is lehetett volna, de kihagyhatatlan az biztos.

Van ebben egy olyan dolog is, hogy kinek milyen az egyénisége, a nővéred magamra emlékeztet. Úgy értem, hogy az, hogy hogyan neveled a kutyádat/macskádat, az az egyéniséged függvénye is, nemcsak a jó tanácsok, meg az információk számítanak. Ugyanúgy, mint a gyereknél. A tesód biztonságot ad a kutyának, azon kívül, hogy természetesen szeretetet is ad. Esetleg ő lehet, hogy anyáskodóbb típus is. Lehet, hogy aggódós típus ("megcsúszol, mint a múltkor").

A nővéred a gazdája, szóval kutyáknál ez számít (páromnak van kutyája), mivel említed, hogy hozzád nem bújik. Értek a masszázshoz, csomót masszíroztam párom kutyáját. Az nem kifejezés, hogy élvezi, és értékeli, tudnék mesélni, nagyon sokat :-).

Te is biztosan ki tudnál alakítani egy jó és mély kapcsolatot egy kutyával, csak lehet, hogy te másképp csinálnál bizonyos dolgokat, mert más az egyéniséged, de ugyanolyan mélyen szeretnétek egymást a kutyával, mint nővéredék.

Egyébként az hagyján, hogy te egy kicsit irigy vagy, de képzeld el, hogy hány nehéz sorsú kutya irigykedne a nővéred kutyájára, ha ezt tudná! :-(

Milyen fajta a kutya?

2017. máj. 26. 20:57
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

En is igy vagyok a kutyaimmal. Magyarazok nekik, puszi is van, ejjel nem alhatnak az agyban csak ha a ferjem ejszakas, illetve reggel mikor vilagosodik akkor beugranak es reggel az ebresztoig benn maradhatnak. (Kulonben fel kene kelni pisilni, de ha bejohetnek az agyba akkor a pisi mar nem is olyan fontos es horkolnak tovabb...)

Ok is sok szot tudnak. Pl mikor mondom az egyiknek hogy keresse meg a masikat es megkeresi. Vagy ha mondom hogy hozd a patkanyt es megkeresi az ikeas patkanyt. De nyilvan ok is ismerik az ovatosan, lassan es a ne tombolj szavakat is. Na meg az ehes vagy?, nasi, ragcsa kifejezeseket.

Ne legy ra feltekeny, a kutyak altalaban egy fo gazdat valasztanak a csaladbol. Nalunk ez en vagyok nem a ferjem. Majd lehet neked is sajat kutyad 🙂

2017. máj. 26. 21:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tekintek úgy a kutyára, mint gyerekre, de a környezetem sokszor emleget úgy a kutya előtt, hogy "anyu" - ami inkább vicces:)

Persze, én vagyok az elsődleges gazdája, szóval elég ragaszkodó, de szerencsére jól elvan a többi családtaggal is, ha nem vagyok itthon.

2017. máj. 26. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ebből ami nagyon gáz az a szeparációs szorongás és hogy felkapkodja másik kutyák elől. Egyszer valamelyik túl érdeklődő lesz és kitépi a kezéből, akkor majd visíthat. A többi magánügy, én nem engedem hogy arcon nyaljon a kutya, de ízlések és pofonok, nem árt vele senkinek.
2017. máj. 27. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!