Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a kutyám 7 hónapos és az...

Ha a kutyám 7 hónapos és az anyja apja törzskönyves akkor lehetséges még a törzskönyv és ha igen mennyibe kerülne?

Figyelt kérdés
Azt olvastam h akkor még lehetséges hogy ha a testvérét még nem törzskönyveztették viszont ezt még nem tudom.

2015. júl. 16. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem, és ez így jó. Nem rendes tenyésztőtől származó kutyának semmi keresnivalója a törzskönyvek közelében.
2015. júl. 16. 16:41
 2/9 bollocks ***** válasza:
61%
Szaporítótól vetted olcsóért, most meg még törzskönyv is kell? Nem szégyelled magad?!
2015. júl. 16. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

A tk csak 5500 ft, ezt a tenyésztő tudná kiváltani. De nem csak ott bukik a történet, hogy a kutya 6 hónapos koráig lehet csak kikérni, hanem ehhez több dolog is kell. Az kevés hogy tk-esek a szülők, ha tenyészszemléjük nincs, ha nem felelnek meg a fajtaklub elvárásainak, ha nincs fedeztetési jegy, nincs alombejelentő lap. Ezek nélkül egyébként sem kaphatott volna tk-et a kutyád.

De az ilyen esetekben általában még az sem igaz, hogy valóban az mind a két szülő, akit mondott a szaporító. Jellemzően eladják a keverék kölyköt azzal a szöveggel, hogy a szülők tk-esek, csak hogy több pénzt kaphassanak értük. Az nem tenyésztő, aki tk nélküli kutyákat árul, így valószínűleg a kutyádnak nem sok köze van a fajtához. Ezt nem sértésből írom, csak azért, hogy talán végre észbe kapj, milyen felelőtlen voltál, de egy keverék kutyád van és te pedig egy szaporítót támogattál, azt támogattad, hogy a fajta tönkre menjen.

2015. júl. 16. 16:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Törzskönyvet csak a tenyésztő válthat ki.

Az, hogy anyja, apja törzskönyves, az önmagában kevés. Meg kell, hogy legyen a tenyészszemléjük, és a fajtára jellemző kötelező eü. szűréseik is.

Ezekről kérdezd meg, akitől a kutyát vetted. Csak ő tudná törzskönyveztetni (de nyilván nem fogja tudni, mert ha ő egy tenyésztő lenne, akkor eleve törzskönyvvel együtt adta volna el).

2015. júl. 16. 21:44
 5/9 A kérdező kommentje:
A kutyám tisztavérű és tenyésztőtől vettük (nem olcsón)a tenyésztő felajánlotta a törzskönyvet de akkor nem tudtuk volna kifizetni és most szeretnék neki törzskönyvet gyűjtött pénzből és csak annyi érdekelt volna hogy mennyi idős korig lehet törzskönyveztetni és mennyiért.(nem felháborodás ként írtam csak hogy megtudjam amit szeretnék)
2015. júl. 17. 01:12
 6/9 anonim ***** válasza:
A kutyád nem tisztavérű, és nem tenyésztőtől vettétek, hanem szaporítótól. Egy tenyésztőnél a törzskönyv nem opció, nem lesz tőle a kutya drágább, a törzskönyv minden kutyához JÁR. Te nem tudod kiváltani a törzskönyvet, csak tenyésztő tudja az egész alomra, nem külön kutyákra.
2015. júl. 17. 03:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tudtatok kifizetni 5500 Ft-ot? Ugyanis ennyibe kerül a törzskönyv maga.

A tenyésztő nem ajánlja fel a törzskönyvet, hanem jár a kutyához. Ha elhozod a törzskönyvi lapját, ha nem, akkor is ugyanannyiba kerül.

Pont ez a szaporítók egyik jellegzetessége: hogy törzskönyv nélkül olcsóbb a kutya.

De azt írod, a "tenyésztő" felajánlotta, hogy megkapjátok vele a törzskönyvet (származási lapot egészen pontosan), csak nem kértétek. Ebből arra lehet következtetni, hogy törzskönyvezett a kutya. Hát akkor hívd fel, és kérd el utólag.

2015. júl. 17. 07:33
 8/9 anonim ***** válasza:

Hívjátok fel a tenyésztőt , adott e be arra az alomra tk kérelmet. Ha nem akkor fel kell hívni amelyik Etsz- hez tartoztok és megkérdezni mennyi idős korig lehet tk-ezni! Nálunk jelenleg 4 hónapos korig lehet az egyik fajtát és 6 hónaposig a másik fajtát ! Utána kell járni csak egy telefon. Nem tudom ki honnan veszi de nálunk már rég nem 5500 a tk. Legalább olyanok írkálnának akik egy kicsit képbe vannak.

Jelenleg alig tk Magyarországon és nem azért mert szaporítók...

Nem a tk szabja meg a kutya fajtatisztaságát és fogalmam sincs mit jelent az a szó h tisztavérű? Lehet kicsit fel kellene világosítani h tudjam ;)

Kérdező írd le milyen fajta a kutya és segítek!!!

2015. júl. 17. 09:33
 9/9 anonim ***** válasza:
ez a tenyésztő" nagyon nem volt fair. Tőlem is vittek már el ugy kiskutyát, hogy nem volt meg az egész pénz, és visszatartottam a törzskönyvet. Amikor meghozták akkor kiadtam. De akkor is megvolt!!! nem biztatlak sok jóval, de hátha az előttem válaszoló tud segiteni.
2015. júl. 17. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!