A mudi hasonló jellemű, mint a németjuhász? Viselkedésben, kiképzésben?
Figyelt kérdés
2016. jún. 30. 13:42
1/3 anonim válasza:
Bocsi én nem értek hozzá de szerintem annyi a különnség hogy a mudi makacs
2/3 anonim válasza:
Milyen jellemében? Kutya, az alap tulajdonságaik hasonlítanak, mint minden kutyának.
De mint fajták nem, nem hasonlítanak. A német juhászt az utóbbi időben csak kiállításra vagy szolgálati, őv célokra használják. Ennél fogva normál esetben erős karakterű, magabiztos, domináns, magas ösztönű és agressziójú kutya. A mudi ezzel szemben terelő fajta még most is. Érzékeny, sok szituációban finom, akár bizonytalan, puha kutya, mindamellett, hogy elég domináns. Mind a kettő nagy mozgás és munkaigényű, de míg a német juhászhoz erős kéz kell, nagy határozottság és még nagyobb elszántság, addig a mudihoz sokkal több türelem, finomság kell, mindamellett, hogy a következetes nevelést ő is igényli.
3/3 anonim válasza:
Második nagyon jól leírta. A mudi emellett sokkal függetlenebb is. A két fajta ég és föld, nekem mindkettő volt, tapasztalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!