Rossz ember vagyok, ha neha megutom a kutyamat?
Úgy kell nevelni, hogy te legyél a falkavezér, utána a macskák, utána a kutya, akkor nem fogja bántani.
Nem vagy rossz ember, az a rossz ahogy a helyzetet kezeled.
Döntsd el milyen kutyát szeretnél nevelni.
1. Egy olyat, aki megfélemlített általad azért hallgat rád.
Kétféle módon nevelheted.
1. Te vagy a falkavezér.
2. Te vagy a társa.
Ütés helyett beszélj vele, megfogja érteni. Én nem tanítom a vizslámat semmire. Mondtam neki, a macskákat ne kergessed. A házból ne vigyél ki semmit. Apu ordíbál vele. Apura azért nem ugrál rá mert leordítitta a fejét, de hetekik ordibált vele. Mondom apunak így köszönt (hogy felfogja nem rosszból teszi ezt a kutya) Rám is ugrált, hagytam, de voltak amikor már zavart (ruha miatt) akkor jöttem rá, hogy sokkal hamarább elérhető nála a megfelelő viselkedés, ha nyugodtan elmondom neki. Ezt nem kéne csinálnod. Tudom nem koszos a tappancsod, de nekem nem jó ha ugrálsz rám.
Remélem nem írtam túl elvont dolgot, és érti néhányótok miről beszéltem.
Így is lehet, ne hidd el, próbáld ki.
Nem rá kell csapni, hanem ráordítani, és hatalmasat ráverni az oldalára. Az sem fáj neki, de legalább nem ütsz véletlenül rossz helyre. ;)
És mondani kell neki, hogy nem szabad. Addig, amíg meg nem érti.
És ha egyszer büntiben van, akkor ne mejn oda 5 perc múlva megszeretgetni. Majd. Tudnia kell, hogy rosszat csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!