Honnan tudom, hogy fahtiszta-e a kutyám?
Akkor fajtatiszta, ha van törzskönyve
Te meg egy hülye szaporîtó vagy
Ha kutya, akkor fajtiszta. Mert a kutya is egy faj, az ember is, a zebrapinty is...
A fajtatisztaság már más kérdés.
Szóval... elvitted szaporítani a kutyádat egy másik spánielhez, viszont a kutyád egy másikkal is párzott?
Bármelyiktől is vannak a kiskutyák, azok fajtiszták, de nem fajtatiszták. Előttem leírták, miért: a kutya is egy faj... a spániel meg egy fajta... akkor számít fajtatisztának, ha van törzskönyve, megvannak neki a szükséges szűrései, neked meg engedélyed a tenyésztéshez!
Nem fajtatiszta, több kutyától is lehetnek kölykei. Tehát igen, számít.
De amúgy sem minősül annak, maximum fajtajellegű keveréknek.
7. válaszadó vagyok!
Ezt a levelet kaptam - feltételezem a kérdés kiírójától, vagy valakitől, aki osztja a nézeteit:
"te szűrt vagy?? családodba voltak szívbetegek cukorbetegek, kövérség, egyéb egészségügyi problémák? szemüveges vagy? ha a válaszod bármelyik kérdésemre is Igen, akkor kérlek soha ne legyen gyereked, mert örökölni fogja!! Csak az egészséges szűrt embereknek kéne utodókat nemzenie és nem kéne szaporítani az olyan nyomikat mint te. szívességet teszel vele az emberiségnek."
Kutyákról beszélünk, akikből már így is túl sok van a Földön, hála a kegyetlen szaporításnak... tele vannak a menhelyek, és az ilyen szaporulatok esélyt sem adnak nekik, h megfelelő gazdára leljenek! EZÉRT nem kéne szaporítani, nem csak a szűrésekről van szó! Persze könnyebb levélben mocskolni, mint megkímélni a szukát az elléstől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!