Miért nem eszik a kutyám?
Na már megint jön a sok okos. A kutya nem olyan, mint az ember! Nincs szükségük a változatosságra, mert nem élvezetből esznek, hanem ösztönből. Enniük kell, hogy ne haljanak éhen. Pont. Nincs szükségük a változatosságra. A farkasok sem úgy élnek, hogy "Jaj, már egy hete csak nyuszit ettem, ma inkább szarvast ennék" . Eszik ami van, amit eltudnak kapni. Ennyi.
A kutyám 7 éves, kölyökkora óta csak prémium minőségű kutyatápot eszik, és köszöni jól van. Ugrándozva várja a vacsorát, pedig nem egy habzsolós típus.
Nagyon ajánlom elolvasni ezt a cikket a "élj te tápon" kaliberű válaszadóknak, és még a kérdező is választ kaphat a kérdésére:
Ha csak nem eszik, de amúgy ugyanolyan a viselkedése, mint szokott lenni, akkor nincs semmi baj
Attól, hogy nem eszik 1-2 napig, nem lesz semmi baja
Hirtelen viselkedésváltozás, étvágyvesztés mindig betegségre utal. Orvoshoz vele!
Pontosan milyen tápot és konzervet kap?
Nagy valószínűséggel lehetne javítani az étrendjén is. Három elképzelés népszerű a kutyások körében:
1. Untig elég a kutyáknak a prémium minőségű táp: Brit, Taste of the Wild, Real Nature, N&D, Acana, Orijen és társaik.
2. Valamelyik nyers etetési modell: B.A.R.F. vagy PREY, ami a sokkal közelebb áll a kutyák természetes táplálkozásához, mint a táp.
3. Ami itt nem trendi, de rengetegen csinálják: direkt a kutya számára főzni.
Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, tessék szépen utánaolvasni.
Én azért vitatkoznék ezzel, kutyám (cocker spániel) se eszik meg mindent. Csak márkásat vettünk neki(Pedigree) és most egyszer nem volt a kisboltban hasonló sem, vettünk "nem márkásat". A kutya csak nézz ránk mi meg ő rá. Nem ette meg.
Akkor próbáltam olyasmit is hogy elfogyjon, kézben keverni hogy 2 granulát Pedigree és 1 az a másik. Ahogy kevergeti a szájában, mindig a nem márkásat kiköpi, szóval ez sem vált be... :D Nem tudtunk túljárni az eszén, elajándékoztuk a szomszédnak.
Én a helyedben megpróbálnék mást is mint a "Happy".
7-es válaszolónak:
A Pedigree nagyon nem márkás kutyatáp, szemét az egész. Semmi hús nincs benne, színezék és ízfokozó az egész. Egy szuper kis rákkeltő táp ;) . Forgalmazni sem lenne szabad.
Összetevői:
Gabona, hús és állati melléktermékek (18%, többek között 4% csirke a barna darabkákban), olajok és zsírok (többek között 0,4% napraforgóolaj), növényi fehérjekivonatok, növényi melléktermékek (többek között 1% szárított répaszelet), zöldség (4% sárgarépa a narancssárga darabkákban, 4% borsó a zöld darabkákban), ásványi anyagok.
Elmondom, hogy amelyik összetevő van az első helyen, abból van a legtöbb egy kutyatápban. Jelen esetben ez a gabona, és gabonára SEMMI SZÜKSÉGE NINCS A KUTYÁNAK. Akkor miért tesznek bele gabonát? Mert olcsó, és tök pénztárcabarátan kijön a gyártó, mert teletömi sok szarral, ami kb. 0 ft-ba kerül. Hús és állati melléktermék. Hányszor kell még elmondani, hogy a melléktermék a vágóhídról lekerülő szemét (csőr, toll, szem, meg egyéb ilyen undormányok) . Arról is felvilágosítalak, hogy a "barna darabkák" nem a hústól barnák, a "narancssárga darabkák" nem a répától, a "zöld darabkák" pedig nem a borsótól színesek, hanem a színezékektől (amik borzasztó károsak a kutyákra) . A növényi melléktermék is csak szemét, semmi más. Arról nem is beszélve, hogy teljesen hiányos és homályos az egész összetételi lista. Hányingerem van, ha erre a tápra gondolok. Szerintem minden jóérzésű ember undorítónak találja az állati melléktermékeket, meg az ilyen dolgokat.
Ha tényleg nem akartok többet szánni a kutyára (bár akkor miért vettetek kutyát) 500ft/kg-os tápnál, akkor már inkább ilyet rendeljetek:
Csak 300 forinttal drágább, de sokkal jobb minőségű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!