Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kullancs a havanesemben!...

Kullancs a havanesemben! Kiszedtem, de csúnya pukli van neki ott. Mit tehetek? Nagyon aggódom.

Figyelt kérdés

Egy hete voltunk a Margitszigeten, és most 9 után vettem észre ezt a nagy dögöt a kutyumban!!!! Nem vittem se bokorba, csak a járdán sétáltunk...

Kiszedtem csipesszel, csináltam egy fényképet és elégettem... de havanesemnek kb. babszemnyi duzzanata van a helyén, sőt már amikor észrevettem, akkor is! A nyak-mellkasi résznél volt... Nagyon félek, hogy baja lesz, de nem vettem észre semmit! Ugyanolyan élénk, mint eddig!

Kérlek normális válaszokat írjatok, volt már kullancs a másik kutyámban, de neki nem duzzadt meg!!! Ezért aggódom most...

[link]

2010. máj. 17. 21:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nyugi, nincs semmi baja, az én kutyáimnak is voltak ilyenjei, pedig mi is beFrontlineoztuk őket :D Szal tényleg, sz.rt sem ér... :D
2010. máj. 17. 22:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha nem volt fertözőtt a kullancs akkor semmi gond.

Szerintem semi bajotok sem lett :)

Azért még 1-2 hétig figyeld a viselkedését ha akkor sem változik semmi akkor nyugodt szívvel aludhatsz.

Hát igen sajnos ezek a cseppek se érnek már valami sokat..

Sok-Sok éve egészséget még nektek!

2010. máj. 17. 22:18
 13/16 Akiteki ***** válasza:

Legközelebb Advantixot tegyél rá, az még jó a kullancsok ellen. Biztosan, csak kicsit begyulladt a kihúzás miatt.

Jobbulást!

2010. máj. 17. 22:21
 14/16 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!!!! :) Kicsit megnyugodtam.

A másik kutya rögtön elkezdte nyüstölni a kisebbet, hogy most nagyobb figyelmet szenteltem a bichonnak... :)

Amilyen drága a Frontline, ezek szerint annyire semmit se ér... 100 ml 5000 ft??? És tessék...

Szval még egyszer köszönöm!:)

Jó éjt mindenkinek!

2010. máj. 17. 22:30
 15/16 anonim ***** válasza:

Frontline-nál jobb az Advantix és az Exspot.

Nyakörvből pedig tudom ajánlani a Kiltixet és a Scalibort. Én utóbbi kettőt használtam, és 100%-ig bevált.

2010. máj. 18. 19:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Én biztosan elvinném és megmutatnám állatorvosnak. A későbbiekben meg nyakörvet használnék a kullancsok ellen. A Scalibor nagyon hatásos, nekünk eddig mindig bevállt.

[link]

2010. máj. 19. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!