Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kullancs a havanesemben!...

Kullancs a havanesemben! Kiszedtem, de csúnya pukli van neki ott. Mit tehetek? Nagyon aggódom.

Figyelt kérdés

Egy hete voltunk a Margitszigeten, és most 9 után vettem észre ezt a nagy dögöt a kutyumban!!!! Nem vittem se bokorba, csak a járdán sétáltunk...

Kiszedtem csipesszel, csináltam egy fényképet és elégettem... de havanesemnek kb. babszemnyi duzzanata van a helyén, sőt már amikor észrevettem, akkor is! A nyak-mellkasi résznél volt... Nagyon félek, hogy baja lesz, de nem vettem észre semmit! Ugyanolyan élénk, mint eddig!

Kérlek normális válaszokat írjatok, volt már kullancs a másik kutyámban, de neki nem duzzadt meg!!! Ezért aggódom most...

[link]

2010. máj. 17. 21:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nekem a hóna alatt volt megduzzadva nagyon kullancs után. Figyeltem, de nem lett rosszabb, aztán pár nap múlva el is múlt neki. Olyan is volt ellenben, amikor nem duzzadt meg, viszont nagyon beteg lett /babézia/, annak viszont voltak tünetei /nem evett, bágyadt volt, stb./
2010. máj. 17. 22:02
 2/16 A kérdező kommentje:
Ja, és mindkét kutyára Frontline SpotOn-t tettem kb. 1 hónappal ezelőtt.
2010. máj. 17. 22:03
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
Előző vok, nekem is az volt, sz@rt se ért. Most kiltix nyakörve van, egy kullancs így is volt már benne. De előtte sokkal több.
2010. máj. 17. 22:05
 4/16 A kérdező kommentje:
Értem. Babéziánál mik a tünetek? Levertség, kedvtelenség? Étvágya van ilyenkor? Mindjárt utána nézek Googlen, de a te -rossz- tapasztalatod is érdekel! Köszönöm!
2010. máj. 17. 22:05
 5/16 anonim ***** válasza:

Szia! Azert van mert nagyon megszivta a boret.

Par nap es le fog menni.

Esetleg ha van tegyel ra Sved cseppet vagy Betadine-t.

Csak vigyazz a szorere ha feher ;)

2010. máj. 17. 22:07
 6/16 anonim ***** válasza:
Először bágyadt, kedvtelen lett, aztán étvágytalan. Csak feküdt. A szeme, nyelve teljesen vértelen volt. Még a hívásra sem emelte fel a fejét. Nagyon gyorsan ledöntötte, 5 injekciótól jött rendbe. Most itt alszik az ajtóban:)
2010. máj. 17. 22:09
 7/16 A kérdező kommentje:

22.07-es:

Köszi a tippet, teszek rá Betadine-t.. ugyan már lefertőtlenítettem a kis bőrét ott, de teszek rá ilyet is. Fehér a szőre, de azon a folton leborotváltam neki, hogy megnézzem a duzzanatot... szerencsére nemrég volt nyírva, annyira nem feltűnő... csak rögtön utána csorgott ki a kicsi vére, valami főeret kaphatott el az a szörnyűség... :(

2010. máj. 17. 22:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodhatod, hogy a babézia akkor most elkerülte? Mert mint írtam kb. 7-8 napja voltunk a szigeten sétálni, ma vettem ki a kullancsot, de a séta óta is ugyanúgy viselkedik, és eszik is rendesen.
2010. máj. 17. 22:11
 9/16 A kérdező kommentje:

Javítok:

"Megnyugodhatok"

és örülök, hogy a kutyud rendben van... milyen fajta?:)

Nekem bichon havanese és egy staffordshire keverékem van.

2010. máj. 17. 22:11
 10/16 anonim ***** válasza:

Ne ijedj meg, de nálunk sem azonnal jelentkeztek a tünetek, de talán előbb, mit 7-8 nap. Amikor viszont duzzanat volt, akkor nem lett semmi baja, mint írtam. És nézd a vizeletét, mert az babéziánál vörösesre színeződik.

Nekem havanese- tibeti keverékem van. Remélem nálatok sem lesz baj. Jó éjt.

2010. máj. 17. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!