Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan készítsem el a farhátat?

Hogyan készítsem el a farhátat?

Figyelt kérdés
Hallottam , hogy lehet adni farhátat a kutyának és gondoltam kipróbálom.De mégis, hogyan adjam neki oda , megfőzöm és csak úgy odaadom egyben vagy szedjem le róla a húst?

2017. jún. 3. 17:38
 1/9 A kérdező kommentje:
A csírke csont ugye nem törik szilánkosra és nem lesz tőle baja?
2017. jún. 3. 17:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Az enyém kistestű,így leszedegettem róla a húst,sima vízben megfőztem,nem ettem bele sót.
2017. jún. 3. 17:42
 3/9 anonim ***** válasza:
tettem,bocs
2017. jún. 3. 17:43
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekünk anno két doki is úgy ajánlotta, hogy szinte csak forrázzuk a csirkét. Felteszed egy fazék vízben, miután felforrt, 5-10 percig főzöd csak, és kész is. Nyilván utána megvárod amíg kihűl, és mehet úgy csonttal együtt, de azért valamennyire darabold fel neki. Hozzá főzz neki rizst (jól szét kell főzni), és olyan 70% csirke-30% rizs arányban add.

Csak farhátat vettél? Mi annak idején vettünk mindenféle csirkealkatrészt és mindig vegyesen adtunk 1-1 étkezéskor (láb, szárny, zúza, máj, nyesedék, comb, de arról csak a hús, a csontja szilánkosra törik).

Tudom, mostanában mindenki nyers etetés párti, sőt már én is így etetek, de anno több kutyánknál is bevált a főzött csirke+rizs kombó. Egy bordeaux-i dog 12, egy boxer 13-at, és egy nagy testű keverék 15 évet élt meg ilyen táplálás mellett. Egy kutyánknál (francia bulldog) nem vált be, ő csirkeallergiás volt, ő hypoallergén tápon élt.

2017. jún. 3. 18:07
 5/9 anonim ***** válasza:
A csont megfőzve szilánkosra törik, míg nyersen puha. Főzéssel pedig minden vitamint kifőzöl a húsból, szóval sok értelme nincs.
2017. jún. 3. 18:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Adj neki nyugodtan főtt farhátat, egyszer csak ha átszúrja a beleit és belehal, akkor majd elgondolkozol, hogy lehet hogy rosszul mondta az orvos. Csak nyersen lehet csontot adni a kutyáknak, de akkor sem lehet összekutyulni a táppal, vagy nyers vagy táp.
2017. jún. 4. 08:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy összekutyuljuk a táppal??
2017. jún. 4. 08:53
 8/9 anonim ***** válasza:
ezek szerint nyershúsos táplálásra fogsz váltani? vagy csak Buksi vacsorája a szokásos konzerv/táp helyett egy farhát lesz? :)
2017. jún. 4. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyersen kell odaadni, úgy ahogy van.
2017. jún. 4. 22:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!