Boxer lányunk van másfél éves. A Goldenünk jó húsban van, szépen ki van kerekedve, de a boxernek kint van az összes bordája! Pedig többször lap főtt husit, farhátat is. Ti mivel etetitek a kutyát?
Egy golden lánykával él együtt, ugyanazzal a Happy Dog táppal etetem, mennyiségben is egyformán őket.
A másik gond vele, hogy képtelenek vagyunk leszoktatni őt az ugrálásról, ami önmagában nem lenne baj, de ránk és a gyerekekre, illetve mindenkire aki hozzánk jön. Mondjuk rám már nem mer jó hangos rászólás után...Van erre valami ötletetek?
A Happy Dog jó minőségű táp, adj a boxernek kicsit többet belőle. Amúgy én Brit Premiummal etetek, nektek is ajánlom (vagy a Brit Care-t, az még jobb, majd mi is ki fogjuk próbálni). Heti 1x-2x adhatsz a táphoz natúr joghurtot, attól ízletesebb lesz és jót tesz az emésztésnek is. :)
A felugrálást pedig tiltani kell (pl. egy hangos "Nem!") Vagy le is lehet ültetni, amíg nyugodton nem marad, egy idő után megtanulja. A lényeg, hogy ne hagyjátok neki. Ha nagyon erőszakosan csinálja, akkor kaphat egy pofont is, ez többnyire elég hatásos, de ezt csak akkor használjátok, ha tényleg nagyon "nyomul". ;)
Én nyersen etetek, többet ér, mint a főtt husi.
Ha húst adsz, és hizlalni szeretnéd a kutyát, akkor ne csirkét, hanem zsírosabb húst adj, pl. kacsacombot, kacsanyesit.
A kutyák bent laknak?
Ugrálás: meg kell tanítani a kutyának egy tiltószót, amit bármilyen tevékenységre lehet alkalmazni, hogy hagyja abba.
Adj neki többet enni! De ezt nem értem, ha látod, hogy az adott mennyiségű étel neki kevés, miért nem növelsz az adagján? Vagy azt várod, hogy a napfénytől hízzon? A boxer és a golden anyagcseréje, szükséglete eltérő, ehhez igazodni kellene!
Az ugrálásról leszoktatásnál mit próbáltatok eddig?
Gondolom kinti kutyák.
A boxer fázik,ezért fogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!