Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez nagy baj hogy júniusban...

Ez nagy baj hogy júniusban kiesik a szúnyogok elleni védekezés?

Figyelt kérdés
Sajnos eddig nem tudtam róla milyen veszélyes a szívférgesség. A kutyám 1,5 éves és nyugat-Magyarországon lakunk. Itt is sok a szúnyog, de nem vészesen. Most ugye június van és még tart a suli. Utána egyből el kell utaznunk kutyástul Budapestre (Dunakeszire) és kb 20 napig ott leszünk persze vinnénk a kutyust a Dunába úszkálni vagy futtatóba, de nem védekezünk kullancs ellen, hiszen nem szabad a vizsgálat előtt. Amint hazaérünk megcsináltatnánk a tesztet mert egyébként is mennénk a klinikára. Vagy inkább még júniusban érdemes lenne? Csak akkor kétszer kéne mennünk, és nem szereti a rendelőt. Persze a házban mindig van szúnyogriasztó, és bennt lenne.
2017. jún. 2. 10:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

És még egyszer: a teszt amire te gondolsz a szívférgesség kimutatására való. Ezt a betegséget fertőzőtt szúnyog terjeszti. Elkerülni megfelelő időközönként alkalmazott féreghajtással lehet (ez más szempontból is ajánlott). A legtöbb féreghajtó nem adható ha a kutyában van kifejlett szívféreg. Ezt lehet kimutatni egy teszttel. Ettől teljesen más történt, hogy védekezünk külső kártevők ellen azaz a szúnyog és a kullancs, hogy csökkentsük a fertőzés veszélyt. A teljes védelem úgy néz ki, védekezünk a kullancs és a szúnyog ellen, megfelelő időközönként féreghajtót alkalmazunk ha mégis valami bekerült (akár szájon át is, de az nem a szívférgesség) a kutyába az kikerüljön. ez kb. olyan mintha otthon bezárod a bejárati ajtót (hogy ne jöjjön be idegen),de behúzod a függönyt, hogy éjszaka ne zavarjanak a környékbeli fények. Ajánlom figyelmedbe a youtubeo-on a "a zállatorvos" videóit, mind a kullancsokról, mind a szívférgességről van nem túl hosszú magyarázó videó amiből sok minden kiderül.

https://www.youtube.com/user/zallatorvos/videos a videók nagyjából fele ezzel a témával foglalkozik (kullancsok sorozat 3 rész, szívférgesség külön videó, külső parazita ellenes készítmények 2 rész, de a többit és érdemes megnézni).

És ki mondta, hogy a vizsgálat előtt nem szabad védekezni? Szerintem keressetek normális állatorvost! Mert aki ilyet mond, ráadásul úgy, hogy vízpartra készültök az vagy félre értett valamit, vagy nem teljesen normális.

2017. jún. 2. 15:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, te totál el vagy tévedve :)

Szívféregre első nekifutásra gyorstesztet szoktak csinálni, az 2 csepp vérből és néhány perc várakozással megvan. Ha a gyorsteszt pozitív, akkor szokták a kutyát tovább vizsgálni, további vérteszttel, röntgennel, ultrahanggal.

Szóval a gyorstesztet röhögve meg tudja csinálni a doki, amikor mentek. Mondjuk én azt nem értem, hogy suliidő alatt miért nem tudtok eljutni hozzá, mert akkor odaadhatná a nyugibogyót is, viszont ha gond van a kutyával, akkor még mindig lenne időtök agyalni, hogy mi legyen.

Egyébként mostanában a legjobb védekezés a Nexgard Spectra nevű tabletta, ezt havonta egyszer kell beadni, véd kullancs, bolha és szívféreg ellen is, továbbá irtja a bélférgeket is és még csak attól sem kell félni, hogy lemossa a víz, elszakad vagy elhagyja a kutya.

2017. jún. 2. 15:37
 13/16 A kérdező kommentje:

Bocsi kicsit belekevertem mindenkit :)

Köszönöm a válaszokat!

Tehát a kutyám patellás és június 15-ére kellene visszavinni röntgenre. De mivel 16-án nyugtatót kell neki beadni, nem tartom jó ötletnek a röntgent, mivel ahhoz altatni kell. Sajnos a nyaralást nem lehet eltolni, ezért kell suli után egyből menni. Itt jön képbe a szívférgesség. Most már tudom hogy csak pár csepp vér kell hozzá, tehát semmit sem befolyásol. Mivel ez így mind egyszerre képbejött, és a szüleim még mindig nem tudják pontosan melyik nap megyünk (nem szeretem őket faggatni, már ígyis stresszesek) próbálok mindenre felkészülni. Ha 16-án indulunk akkor 15-én nem megyek suliba, hanem a kutyusnak kérünk inkább nyugtatót. Sajnos a doki innen 1 óra. Viszont ha a gyorsteszthez csak pár csepp vér kell, lehet hogy azt is megcsináltatjuk, csak nem szeretném hogy valamilyen komplikáció legyen amiatt hogy rossz adagot adtunk neki a gyógyszerből a megkavart vérszint miatt. Bár abból indultam ki hogy elég sok kell hozzá és az embernél sem kellemes. Viszont ha pl 20-án indulunk akkor 16-án megcsináltatjuk a röntgent is, mert fontos lenne, bár nem élet-halál kérdés. Bocsi ha még mindig zavaros :)

2017. jún. 2. 15:49
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező: bocs még kevésbé értelek. Kérdezzétek meg az orvost, hogy egy bódítás ami kell a röntgenhez, és a másnapi utazás (nyugtatózás) mennyire káros. Nálunk a röntgen után már délután pörgött rendesen, igaz másnap is még kicsit fáradtabb volt. Nyilván lehet, hogy tud ajánlani olyan szert ami jó a nyugatózásra (egyébként miért kell nyugatózni?).
2017. jún. 2. 16:01
 15/16 A kérdező kommentje:
Hány a kocsiban. Nálunk röntgen után egész nap dülöngélt, még másnap is k@ba volt, szerintem altatta. De köszi!
2017. jún. 2. 16:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Röntgenhez nem altatnak, csak bótítanak. Mondjuk az simán lehet, hogy a kutyátok érzékenyebb rá.
2017. jún. 2. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!