Valahogy lehet védekezni a szívférget hordozó szúnyogok ellen? Vagy csak gyógyszert kell venni a patikába? Vagy máshogy is lehet ellene védekezni?
Van egy kombinált tabletta ami hat szív, bőr és bél férgesség + bolha, kullancs ellen is. Az ára olyan 3500ft körül mozog. + pozitívum, hogy nagyon könnyen megette a kutyusunk (az ételébe tettük). 😊
A neve: Nexgard spectra
Szerintem állatpatikában tudod beszerezni.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv egy kutyaimádó 😊
3500 Ft nem drága egy ilyenért.
Azonban szívféreg tabletta esetén ha 1 évnél idősebb a kutyus csináltass előtte egy tesztet, mert ha már fertőzött és kifejlődtek benne a férgek akkor megölheti a gyógyszer.
Ha negatív, akkor ellehet kezdeni havi 1 tabletta és még a 3 havi ajánlott féregtelenítést is elhagyhatod mert bélféreg ellen is jó.
Jelenleg szerintem ez a legbiztonságosabb és legkorszerűbb módja a védekezésnek.
tegnap 23:29
Az 5 perces teszt csak egy felületes dolog. A meglévő férget nem mutatja ki. Arra van egy másik teszt, ami drágább és később is lesz meg az eredmény, mert laborban csinálják.
A teszt pont a meglévő felnőtt férget mutatja ki, illetve a miatta termelt antigént. Amit nem lehet elpusztítani a tablettával. Vérből a lárvákat lehet kiszűrni.
Ha a teszt negatív az esetleges lárvákat el tudja pusztitani a tabletta. De nem a lárva a lényeges hanem a kifejlett példány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!