Falkából kizárás 2 kutyával, hogyan?
A helyi állatmentőknek szoktam segíteni problémás kutyákkal. Eddig kinti kutyák voltak, most kb 1 hónapja benti a jelenlegi, mint a saját, mert a vihar kivitte a kerítést és őszig nem is tudjuk megcsinálni.
Az a lényeg, ma odakapott kajálás közben (már az üres tányért akartam elvenni). Elkezdtem kizárni, az eddigi idiseknél is bejött, de mindeközben vígan játszik a másik kutyámmal... így nyilván semmi értelme az egésznek, ugye?
(Német juhász keverék, a saját egy társasági kutya)
Problémás kutyát vállaltál be, akkor sajnos lesznek problémák.
Ez a legkevesebb, hogy a tányérját védte, nyilván sokat éhezett.
Nem kell reguláznod, nem te vagy a gazdája, csak annyit kell tenned, hogy megvárod, míg magától otthagyja a tányérját. De a menhellyel és a reménybeli gazdájával közölnöd kell ezt, mert fontos infó.
Nekem kinti-benti kutyáim vannak, bent esznek, evés után azonnal kimennek kakilni, - így vannak szoktatva - ekkor szedem fel a tányérjukat.
Egyébként hogy zárod ki, ha nincs kerítés?
Napi 2x 2 órát és 1x 1 órát sétálok, ahol letudják a dolgukat, ha erre gondoltál.
Tudom, hogy közölni kell a gazdával, természetesen mindent átbeszélünk a jelöltekkel. Eddig 6 kutya fejlődött nálam, volt nagyon durva is, nem hogy a tányérját bevédte, de közeledésre is támadással reagált... és megmondom őszintén, boldog vagyok,hogy sikerült őket élhetőbbé tennem. Attól függetlenül, hogy nem a gazdájuk vagyok, ők annak látnak, aztán a hivatalos gazdik is úgy viszonyulnak a kutyához, ahogy én,és eddig minden ok. Kb heti szinten beszélek mind a 8 gazdival, hogy mi újság :)
Minden tiszteletem a tiéd és minden ideiglenes gazdié, mert a szerető gondoskodáson kívül kell egy hatalmas adag lelkierő az elváláshoz.
Én képtelen lennék rá, bevallom őszintén, ezért is nem vállalok ilyet.
Szerintem az 1-es csak azt akarta elmondani, hogy ne vedd el a kutya elől még az üres tányért sem, hanem várj egy megfelelő időpontra, amikor nem figyel már a tányérjára.
Mert ha konfrontálódtok az nem jó.
Azt így-vagy úgy, de le kell törni, hogy ne nőjön a fejedre és egy ilyen kis szerencsétlennek már volt bántásban elégszer része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!