Real nature, Orijen vagy N&D?
Ha ár-érték arányt nézzük, akkor az Orijen, N&D egy fokkal jobb, mint a Real Nature. Félre értés ne essék,a Real Nature is jó táp, de egy kicsivel kevesebbért.
Az Orijen nagyon erős táp (magas a fehérje tartalma) ezt néhány kutya nem bírja, leggyakrabban a hasuk megy tőle, de nem azért, mert rossz táp, csak a kutya gyomrának túl erős, de mint mondtam, ez nem minden (sőt csak kevés) kutyára igaz. Jó táp annak, aki megengedheti magának. Egy külföldi (azt hiszem amerikai) tesztben a legjobb kutyatápnak választották.
N&D gabonamentese ugyanez. Nagyon magas a fehérje tartalma, sok kutya leveri tőle a biztosítékot tőle, de nagyon jó táp. Viszont, ha N&D akkor inkább a sütőtököset válaszd, azt szokták szeretni és bírják is. De tényleg nagyon jó táp.
Real Nature. Hát ezt hagytam utoljára, mert az első kettő táp azért magasan veri. Nem rossz, sőt nagyon jó táp, de vannak benne buktatók. Néhány összetevője kifogásolható, de azért ez is egy prémium kategóriás táp, semmi bajom nincs vele. Sok féle íz van, így mindenki megtalálja a kutyája ízlésének valót.
A tápokat rangsorolva véleményeztem, de az első kettő táp között nem tudok nagyon dönteni.
Egyik táppal sincs tapasztalatom, így csak összetevők és ismerősök véleménye alapján írtam. Mi Pro Pac Ultimates Meadow Prime-mal etetünk, gabona és csirke mentes, szeretjük. Esetleg ha már az Orijen árával nincsenek problémáid akkor érdemes még a Platinumot is kipróbálni (lehet belőle ingyenes próbacsomagot kérni, küldenek minden ízből egy adagnyit, meg a jutalomfalataikból kóstolót.) Mi próbáltuk, a kutya odavolt érte, de nekünk ez kicsit drága volt. Esetleg kérj minden szóbajöhető tápból pár szemet, egy azzal etető ismerősödtől, és nézd meg, a kutya melyiket eszi szívesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!