Melyik a legjobb táp Orijen, Taste of the Wild vagy Real Nature?
Szia, az orijen az szuperprémium kategória, nagyon jó táp, csak borsos az ára. A Taste of the Wild is nagyon jó táp, hasonló, mint az Acana (Orijen-Acana egy gyártótól származik).
A real nature száraztápjában az nem tetszik, hogy sok benne a cukor (Fructo-oligoszacharid van az összetevőkbe írva).
Nekem két éves vizslám van, én gabonamentes Acanaval etetem, kb. 11.000 Ft egy hónapban az etetése. Csak ajánlani tudom Neked, mert a kutya nagyon jól néz ki tőle, nem sovány, nem kövér, izmos, szép a szőre, kaki normális.
Taste of the wild-al etetek jelenleg. A kakijuk jó tőle és kevés. A szőrük fényes(valamelyik nap meg is dícsérték :) ) a kondijuk is jó.
Ár/minőség arányban a TOTW-ot javaslom itt 12-14000 ft a 13,6 kilós zsák. [link]
Szia,
az orijen a legjobb a TOTW-al.
[link] (vagyis a maximális 6 csillagosak)
Viszont nem minden kutya bírja az összetételüket, ki kell próbálni. De fokozatosan válts, min 2 hétig lassan keverve a régi táppal. Ha még ezután is hasmenéssel stb reagál, akkor nem jó neki. Vigyázz, mert kevés kell ezekből a magas hústartalom miatt!!
A real nature az összetételét nézve elég homályos, nem olyan rossz, de nem említhető egy lapon az első kettővel. Az orijennél meg lehet nézni a részletes összetételt, mi van benne. Nincs gabona, semmi cukor (répa,karamell stb sem),ízfokozó,tartósítószer és kevés mesterséges vitamin. A hústartalom is részletesen deklarálva, és nem állati melléktermék.És regionális-vagyis kanadai alapanyagból dolgoznak. (TOTW-nak nemrég volt visszahívása http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3460358-vajon..
Nézd meg a videot, és olvasd el a fehérfüzetetill a fórumot, nagyon tanulságos!!
Mi orijennel és acana gabonamentesekkel etetjük a kutyát kiskora óta. Nagyon jók a tapasztalataink, a 23 kg-os kutyának majdnem 2 hónapig elég a 13kg táp.Kevés a végtermék, szép a szőrzet.Kölyökkorától ezt kapta, aztán váltottunk pro plan sensitivre,de nem jött be, így visszaálltunk 2 éve.
Személy szerint melegen ajánlom, de tudom, hogy nem minden kutyának alkalmas!!
vannak független tesztintézetek a világon akiknek az a dolga ,hogy vizsgálják a termékek minőségét .pl ,a kutyatápokat is ." [link]
nem a gyártók által szponzorált honlapok kétes minősítését,vagy a reklámokat ,sőt még csak nem is az összetételekben leírt értelmezhetetlen,vagy többféle képen értelmezhető összetevők valóságalapját kell nézni. a tényeket kell,azaz a független tesztintézetek általi vizsgálatok mérvadóak:)
na ezt szépen leirtam,csak még én sem igazán értem:)
de rákereshető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!