N&D, Taste of the Wild, Real Nature, Nutragold, Carnilove vagy Josera?
Sajnos ezekben a markakban nem vagyok jártas, főleg nem aktív termékekben. Az N&D-ről sok jót hallottam, főleg a gabonamentesről. A TOTW, a RN is pozitív kicsengésű. A Nutragold es a Carnilove-ról semmi nem halottam. Joserát valaki jónak mondja, más nem. Ez alapján lehet könnyebben döntesz:
6,85
Mi josera kids-el etettünk amíg pici volt, bevált, de utólag nem volt egy jó táp.
A N&D tápjaival nincs tapasztalatom, de sokan dícsérik.
Taste of the wild tápot is nagyon jók, csak az a baj, hogy nincs százalékos arányban semmi megadva.
Nitragold-ról még nem hallottam.
Real Nature. Hát most le leszek pontozva. Szuper összetevők: gyógynövények, húsok és zöldségek szuper aránya. Magas hústartalom. Nekünk nagyon bevált, most is azt kapja, nagyon aktív, tiszta izom. Szereti is, van még belőle konzerv és pástétom is. Nekünk kézenfekvő, mert igaz hogy csak Fressnapfban lehet kapni, de mi oda úgyis sokat járunk.
Carnilove, ezt nemrég néztem meg. Nem hallottam sokszor, de egy "felfedezetlen kincs", ha lehet így mondani. Hasonlóan jónak tűnik mint a RN, csak egy kicsit kevesebb a gyógynövény. Nyugodtan ajánlom, lehetséges hogy majd mi is váltunk egy 5-6 év múlva :)
Összesítve:
Real Nature: 10/9,5
N&D: 10/7
Totw: 10/6
Nutragold: 10/?
Josera: 10/5
Carnilove: 10/8,5
Ki kell őket probálni és ami ízlik neki és a hasa ís bírja az a jó, vagy ott van még a josera high energy vagy a profine energy chicken ami az olcsóbb kategoria, vagy a fulldrága Acana Sport & Agility-t
A webtáp.hun nézd meg.
A bicskei kutyasulis linket én is ajánlom mindenkinek, ez egy táp összehasonlító, pontozó rendszer. bármilyen tápra kiszámolhatod, hogy mennyire jó - ezen túl már csak az a kérdés hogy a kutyád egyedi emésztése melyikre hogy reagál, de kipróbálás nélkül sose fogod megtudni. Én amondó vagyok, hogy gabonamentes legyen a kutyatáp, vagy max minimális zab. A kutyakaja legyen húsból, zsírból meg némi zöldségből, gyümölcsből.
Ezen az oldalon is pontozva van sok kaja, és itt is le van írva, hogy tudod kiszámolni egy táp pontszámát:
Nagyon érdekes megfigyelni, hogy a nagy nevű márkákból az utolsó helyen azok állnak, amiket állatorvosok népszerűsítenek nagy elánnal (Eukanuba, Royal Canin, Hills).
Én még ajánlom a Platinumtól az Iberico & Greenst, nem láttam még olyan kutyát aki ne szeretné, is 125-ös pontszáma van, az ára tűrhető kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!