Miért kell leszólni ha a kutyám neveletlen?
Ez is valami rögbilabda méretű vakarász?
Ha meg süket, akkor még jó, hogy ugat, mint a hülye.
Sajnos az egyetlen megoldás a szocializálás. Tökéletesen nevelt kutya csak a könyvekben van (meg a TV műsorokban). Ha nem tud szépen játszani, akkor szocializációra van szüksége. Ha süket az nehezíti a dolgot, de sok mindent lehet így is csinálni (láttam már szépen szocializált süket kutyát).
Szerintem kezd el járni a kutyasulikat a környéken. Neked olyan kell, ahol van a képzés során szabad játék, mert a kutyák ott tanulnak meg egymással játszani.
Valószínűleg lesz olyan suli, ahonnan elhajtanak (nem mindenhol vállalnak problémás kutyát sajnos).
Az én kutyáim 7 évesek két suliba járok velük, mert mindkettő másban erős. (az egyik a nagycsoportos képzés miatt a szocializációban, a másik kevés kutyával a gyakorlatok tanításában jobb)
Az teljesen mindegy, hogy milyen kutyád van. Ki fognak beszélni a hátad mögött. Ez ilyen játék. Mivel a viselkedése nem tökéletes, fognak benne hibát találni, ha meg tökéletes, akkor meg "szegény agyonfegyelmezett kutya".
Ha a kutyát elsősorban te sétáltatod, akkor a suliba is te hord (nem mindenhol fognak 13 évesen tárt karokkal fogadni).
Amit leírtam nem kis program, de a kutyának az "az élete célja", hogy Neked örömet szerezzen. A kommunikációt azonban neked is neki is tanulni kell (két eltérő faj, több ponton eltérő kommunikációval). A kutyavezető is olyan, mint a pap. Holtig tanul
Azért mert veszélyes... Ha pedig ezt 13 évesen nem vagy képes felfogni, akkor már pedig nem értesz a kutyákhoz...
Előbb meg kéne kérdezni az adott kutya gazdáját, hogy odamehet-e egyáltalán a te kutyád, és csak utána elengedni. Mégis honnan veszed, hogy minden kutya békés és barátságos más kutyákkal nemtől függetlenül?
Én pl utálom a hozzád hasonló felelőtlen embereket, akik a világba engedik a kutyájukat (mert az ő kutyájuk mindenkivel kijön és barátságos meg cukimuki és még a világot megváltja...)
Kapásból itt van az én kutyám... Csak néhány nőstény kutyával jött ki eddig életében, és mivel ezzel tisztában vagyok, ezért nem is engedem oda akárkihez... Nem egy olyan kellemetlen helyzetbe kerültem már a hozzád hasonló felelőtlen emberek miatt, hogy odaengedte a kutyáját a megkérdezésem nélkül, az enyém pedig egyből támadt... Hagy ismerjem már jobban a kutyámat...
Időpont ma 11:24
Értő olvasás?
A kérdező utal rá, hogy pórázon van a kutyája, nem szabadon. És a gondja is arról szól, ha nem engedi másik kutyához, az övé hisztizik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!