Egy labrador ami nem kennelből van hanem pl. : jófogás biztos, hogy olyan "rossz"?
Figyelt kérdés
Láttam más kérdéseket, alatta írták, hogy egyértelműen igen, de akinek van, az meg azt, hogy nem. Inkább olyanoktól várok választ, akiknek nem kennelből van.2017. máj. 21. 14:14
11/23 anonim válasza:
Nem 100%, csak nagy az esélye. Nem éri meg kockáztatni. Egy évig minden hónapban elteszed a kaja árát és már vehetsz is tenyésztőtől.
12/23 anonim válasza:
14:51 sok oka lehet. Talán az össze vissza szaporítás, talán az abszolút félrenevelés. A kutyafajták csak akkor adják a jellemző karaktert, ha normálisan nevelik. Ha nem nevelik, bármi lehet.
13/23 anonim válasza:
Szóval akkor, ha egy szapis labit jól nevelnek és szocializálják stb, akkor még lehet, hogy nem lesz baja?
14/23 anonim válasza:
Igen, lehet, hogy semmi gond nem lesz vele , de jóval eselyesebb, mint egy rendes tenyesztotol beszerzett kutyussal.
15/23 anonim válasza:
A mienk igaz nem labi, de süket. Így vegyetek szaporítótól. Mellesleg allergiás a bárányra! ami ugye a legtöbb hipoallergén tápban bennevan. Mellesleg patellás is.
16/23 anonim válasza:
Nem biztos, de kérdés, hogy mennyire érdemes ezt az egyértelműen nagyobb kockázatot bevállalni egy olyan kutyánál, aminek a fenntartása évente vagy kétszázezer, ha normálisan csinálja az ember.
17/23 anonim válasza:
Az a baj, hogy totál leromlott a labi állomány. Rengeteg a beteges, alergiás stb. belőlük. Ha rendes tenyésztőtől veszed, törzskönyvvel, és látod a szülők összes papírját (esetleg származási lappal együtt és a nagyszülőknek is utána tudsz nézni), van esélyed, hogy az egyre gyakoribb genetikai betegségektől megkíméld magad és a kutyát. Illetve nagyobb eséllyel lesz labradorod és nem valami labrador kinézetű labradort nyomokban sem tartalmazó keveréked (ez utóbbi nem hordozza a labik jellemét). Sajnos ez ma irtó nagy biznisz, és amíg a törvény nem tiltja az össze-vissza szaporítást addig ez marad. Láttam olyan szaporítót aki azt nem tudta megmondani, hogy egy adott alomnak ki az apja. És volt a telepen legalább 4 különböző fajta kan (labi, golden, valami stafi jellegű, meg egy 4. amire nem tudunk rájönni mi lehetett), ezek után az útodnak mekkora esélye van, hogy labi legyen?
18/23 anonim válasza:
"Szóval akkor, ha egy szapis labit jól nevelnek és szocializálják stb, akkor még lehet, hogy nem lesz baja?"
Lehet, mint ahogy az is lehet, hogy megnyered a lottót, de ha sürgősen pénzre van szükséged, akkor inkább dolgozz, ne lottózz, ha érted a párhuzamot. :)
19/23 anonim válasza:
Én sem kennelből vettem. A mi labradorunk nem szereti, ha "szépen" simogatják, még nekem a gazdájának sem. Morogni szokott és a hátán feláll a szőr, olyan, mint egy tarajos gőte. Ha kajlán bolondosan simogatom, akkor engedi. Evéskor sem ajánlatos odamenni hozzá, mert megharapna. Pedig egy életvidám, kajla játékos kutya, sosem volt bántva. De idegrendszerileg sérült szegény. Már az 1. nap, amikor 6 hetesen nálam volt, konzerves kajánál is morgott. Most 6 éves.
20/23 anonim válasza:
Nem kifejezett szaporítótól van a kutyám, de ismerőstől, aki pároztatta a kan és nőstény labiját az ivartalanítás előtt. A kiskutyákat ismerősi körben ajándékozták el (ez is annak számít). Az enyém egészségileg rendben van szerencsére, most 6 éves. Vele az a baj csak, hogy nevelhetetlen. Otthon nagyon szépen viselkedik, de amint sétálni indulunk elgőzöl az agya, és szinte kezelhetetlen annyira öntörvényű. Húz pórázon, behívásra csak akkor hallgat ha úgy tartja kedve. Kiskorában jártam vele kutyaoviba, később 1 évet kutyasuliba, rengeteget foglalkoztunk vele otthon is napi szinten, mégse sikerült javulást elérni, így nem tudok menni vele kb sehova csak a szokásos sétáló helyünkre, mert ott biztonságosan el tudom engedni és lefárasztani. Nemrég olvastam, hogy a szaporított labiknak lehet ilyen jellegű idegrendszeri gondjuk, ami miatt ilyenek lesznek viselkedésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!