Mikortól várhatok el a jelenleg 3 hónapos kölyökkutyámtól némi fegyelmet?
Eddig még "ha sikerül, jó, ha nem, akkor nem" alapon tanítgattam. A nagyon alap dolgokból már sok mindent tud (szobatisztaság, nem, gyere, ül, fekszik, apportírozik, tanulgatja azt, hogy "marad"), de nem mindig csinálja. Nem azt mondom, hogy csak akkor teszi meg, ha "nincs jobb dolga", fejlődik, de kíváncsi lennék, kb. mikortól számít "hibának", ha nem engedelmeskedik.
Plusz kérdés, hogy hogy szoktassam le a felesleges ugatásról? Hogy csak jelezzen, de aztán hagyja abba? Még nem ugat sokat, inkább csak a macskára ill. ha egyedül hagyjuk a kertben egy rövidebb időre) vagy ha nagyon akar valamit (pl. várja a kajakereső játékot és az orra előtt rakom össze neki), de szeretném elejét venni.
Kösz, igazán építő jellegű hozzászólások voltak:)
Azért remélem, lesz, aki érdemben is tud beszélni a tapasztalatiról, és nem csak unatkozik.
Amúgy már kerestem ovit, és néztem végig ott foglalkozást, de a kutyák kora is nagyon változó volt (úgy 3-9 hónap között), és a viselkedésük is nagyon különbözött: voltak teljesen fegyelmezettek, és voltak még nagyon "kajlák" is, kortól függetlenül - de ugye nem tudom, melyikkel mennyit és hogyan foglalkoznak otthon.
szia
szerintem jó úton haladsz, jól csinálod, én a helyedben fokozatosan tanítanám, szerintem nincs ilyen, hogy hány éves kortól kell engedelmeskedni, ezt neked kell látni a te kutyádon, hogy milyen értelmi szinten van. vidd kutyaiskolába, majd ott segítenek.
Akkortól számít hibának, ha pontosan tisztában van a feladattal, de mégsem teszi meg. De azért ne terheld túl, még nagyon pici.
A felesleges ugatást pedig ne jutalmazd! Ha ugat, és utána odaadod neki a kajakeresős játékát, akkor megerősíted az ugatást. Ilyenkor inkább tedd el a játékot, és ne kapja meg. Akkor add oda, váratlanul, amikor csendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!