Hogyan tartsak fegyelmet a tanórán? ötletek
Mindig őrizd meg a méltóságodat, sohase haverkodj le a diákokkal és legyenek elveid, amiknek adj is hangot!
Lehetőleg viccesnek vélhető ruhákban ne tarts órát, azaz huzentrógerben, lyukas köpenyben, leszakított ujjú pólóban, vagy feliratos pólóban, ne öltözz papagájnak, ne fesd ki magadat, ne fesd a hajad hülye színekre, sorolhatnám... Ezek között, még tarthatnak cool-nak is pár dolgot a diákok, de csak akkor, ha zseninek látnak az órádon. Ha nincs "zseni" éned, ne akarj kitűnni a kinézeteddel! A legtöbb ember átlagos képességű, ez nem is baj, én is ilyen vagyok, ezért sohasem próbáltam hülye szokásokat bevezetni az életembe.
Egyszerűen követeld meg a csendet, és azt, hogy mindenki jegyzeteljen. Ezt mondd el a fickóknak, aztán, ha nem veszik be, akkor írass velük egy röpdogát, majd döntsd el, hogy kijavítod-e (ne javítsd ki, mert kiszúrnál a nem zajongókkal is). Ráijesztésnek ez is jó.
Egyik matektanárunk, ezt eljátszotta, de nála az első kérdések a dogában.: Mi az élet?
Miért élek?
Mi az élet értelme?
Várt 5 percet és közölte, hogy ez most halál komoly és tessék írni. Aztán 3 perc múlva megkérdezte, hogy akkor folytathatjuk a matekórát?
Ugyanakkor, ez még 7-es általános iskolásokkal elkövetett poén volt, ott működött.
Miért nem kérdezel meg sikeres, idősebb tanárkollégákat?
Pár beszélgetés nem árthat meg, hiszen nem látod őket óra közben, honnan is tudnád, mi a siker titka?
Semmiképp se állj fel sehova, asztalra végképp ne!
Vagy őrültnek, vagy vicces arcnak fognak nézni (volt egy földrajz tanárunk, aki a létrára állva leste a puskázókat, persze soha senkit nem akart észrevenni nyilvánosan).
Ha zseni vagy, mint tanár, akkor még szerethetnek is érte, de megint félek, hogy nem vagy zseni (mert volt egy asztalokon ugráló némettanár a sulinkban, aki szegény kicsit be volt kattanva, az ő példája semmiképp sem követendő!)...
Ó Kapitány! Kapitányom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!