Egyfajtás vagy többfajtás vagy? Miért? Milyen fajták? Mit szeretnél még tartani később?
Úgy vettem észre vannak akik fiatalon elköteleződnek egy fajta iránt és életük vééig azt tartanak. Én több fajtát szeretek és szeretnék majd tartani életem során, de néha érzem, egyszerűbb lenne az élet ha nekem is lenne egy fajtám ami mindig mellettem lesz.
Ki milyen fajtákat szeret, ha többet, miért és hasonló vagy teljesen különböző fajtákat?

Hát nem tudom... Két kedvencem van de azon kívül más kutya egyáltalán nem nagyon érdekel szóval nem biztos hogy lehet mondani: több... A mudi és a dobermann a két kedvencem és sosem mondanék le róluk. Abszurd amit mondok de nekem a két fajta nagyon hasonló (legalábbis abban amit én várok tőlük) de az is lehet hogy csak szerencsém volt az első mudim jellemével aki kialakította az ízlésemet. De a fő a mudi, az mindig lesz és mellette dobermann egyszer és utána nem tudom...
De nekem teljesen egyszerű az életem így is. Nem értem miért lenne nehéz? Vágyok a dobermannra, de mudim van, de ettől még azt nem szeretem kevésbé és tudom hogy egyszer lesz. Addig is élvezem a mudim.

Nekünk dogjaink vannak. A dog nagy szerelem.
De van mellette német juhászkutya és francia bulldog is.
A francia a legújabb "szerzemény",de szerintem tartós zserelem lesz:)

Nekem eletem nagy szerelme a yorkshire terrier, de elso kutyas vagyok. Nem tudnam elkepzelni, hogy mas kutyat tartsak helyette, pedig tetszik a boxer, dobermann es a pitbull is.
Ilyen kutyakkal meg nem hozott nagyon kozel a sors, yorkikhoz viszont tobbszor is, szoval lehet, hogy ez az oka annak, hogy igy beleszerettem.
Most ugy vagyok vele, hogy mivel elso kutyam es meg 3hete sincs nalunk, igy meglatjuk, hogyan boldogulok vele es a jovoben majd eldol, hogy lesz-e mas fajta. Egyelore nem tudnam elkepzelni, hogy ne yorkim legyen.

Amikor az első kutyámat kaptam, csak azt tudtam, hogy kutya kell. Magába a kutyába voltam szerelmes, nem adott fajtába. Barátot akartam, aki minden körülmények között elfogad.
Keverék kutyust hoztam el, egy helyes kis krémszínű szukát, akinek a felmenőiről nem tudtam semmit. Ingyen adták, nehogy az anyakutya gazdája agyoncsapja.
Pár hónappal később a neten nézegettem a kutyás képeket, és rájöttem, hogy a kutyám egészen labrador-szerű, ráadásul nől, mint a bolondgomba. Akkor visszamentem az anyja gazdájához, hogy szemügyre vehessem az anyakutyát, és kiderült, hogy az fajtatiszta labrador. A szomszédban meg egy fiú golden lakott, mindketten ivarosak. Egy meg egy az kettő...akkor kezdtem utánakeresni a labradoroknak meg a goldeneknek.
Addig is tudtam, hogy a kutyám nagyon okos, minden parancsnak 2-3. elhangzásra engedelmeskedik, de azt hittem, azért van, mert foglalkozom vele (és mert elsőre született zseni kutyakiképző vagyok :)). Akkor rájöttem, milyen mázlista vagyok, hogy ilyen kutyám van, és nagyon megszerettem a labradorokat. Olvasam utána szaporítókról is, akik miatt egyes kutyák nem megfelelő idegrendszerűek, vagy csípődiszpláziájuk van, de az enyém tök egészséges, gyönyörű és nagyon okos, így szeretném azt gondolni, hogy (örökké él majd) mindenképpen retriver párti vagyok, legyen az akár keverék (azért ne rottweilerrel pároztassák, ha lehet), akár fajtamentős, akár tk.-es.
Szeretek más fajtákat is, de azt hiszem, mindenkihez passzol egy kutya vérémérséklete, és bár a gazdi és a kutya is sokat alakul az együttélés folyamán, de nekem a labrador a megfelelő kutya.

Én többfajtás vagyok :) Nagyon szeretem ezeket a fajtákat: mudi, dobi, rhodésiai ridgeback, groenendael
Viszont menhely "híve" is vagyok, szóval nem tudom még mit hoz az élet :) 17/L

10 évesen egy törpe snacival kezdem elkuttyásodni. Majd jött egy golden retriever és akkor már éreztem ez a tipus az én világom...
Jelenleg 2 db munka vonalú labradorom van, és attól tartok ez már örök szerelem...
Van több fajta is ami nagyon tetszik, pl családon belül van tibeti terrier is, illetve a borderek szerintem nagyszerű kutyák, de mióta munkakutyázom, el nem tudnám képzelni, hogy més fajtát tartsak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!