Érdemes-e még elvinni a 13 hetes kiskutyát? (óriás schnauzer lányról lenne szó)
Otthon már megbeszéltük, hogy mindenféleképpen kicsiként szeretnénk elhozni kiskutyát, hogy majd tőlünk tanulhasson, ne legyen késő nevelni.
A legfőbb probléma az, hogy most csináljuk az első kertet, vagyis a cél, az lenn, hogy ne rongáljon annyit, tudja hol végezheti a dolgát, stb.
Én 11 hónaposan hoztam el a labradoromat. Soha semmilyen gond nem volt a kapcsolatunkkal.
A keverékem 1,5 évesen került hozzám, menhelyről. Akik látják velem, el sem hiszik.
A kölyökkutyám 12 hetesen került hozzám, semmi gond nem volt és nincs is vele.
Az emberek tévednek amikor azt hiszik h jobb kapcsolatuk lesz attól a kutyájukkal h ha kölyökkoruktól náluk van. Nem ezen múlik. Az első 12 hét arra kell a kutya életében h az emberekhez szocializálódjon, érintkezzen velük. A kutyák nem olyanok mint a kiskacsák h ahhoz ragaszkodnak legjobban akit meglátnak először vagy aki felneveli őket.
13 hetesen nyugodtan elhozhatod. Semmit nem veszítesz vele - se a kutya.
Én 6 éves kutyát fogadtam örökbe, és tökéletesen meg tudtam nevelni. A kor nem számít. Annyi a különbség, hogy a felnőtt kutyának van egy már kialakult jelleme, tulajdonság rendszere, amit kézhez kapsz és idővel kiismersz. A kölyökkutyánál ugyanúgy meg van ez, csak ő melletted nő fel, amíg ezeket megismered. De hiába nő fel veled egy kölyökkutya, a jellemén így sem tudsz változtatni (pl. ha egyáltalán nem tudod felkelteni az érdeklődését a labda iránt, akkor az úgy is marad, akár felnőtt, akár kölyök).
A kialakuló, vagy kialakult jellem nincs összefüggésben a neveléssel. A nevelés csak a gazdán múlik.
Nem is értem, hogy hogy merülhetett fel benned olyan kérdés, hogy egy 13 hetes kiskutya túlkoros már a neveléshez. Vicces...
a legjobb 12 hetes kortól elválasztani !!
tehát tökéletes az idő.
a szocializációs időszak a 12-16 hét !
kert ??? annak annyi :)
ha eleget törődtök vele, akkor talán békén hagyja a kertet .TALÁN !!
ne rohangáljon ??
ok, akkor te ne járj a lábadon !
egy plüsskutya nem rohangál. egy kutya pedig igen.
el kellene dönteni, hogy mi a fontos : a kert, vagy a kutya!!KÖLYÖK KUTYA
a kettő együtt nem nagyon :)
hol végezze a dolgát, az pedig csak szoktatás kérdése, azaz foglalkozni kell a kutyával .
( homokkal feltöltött sarok az udvarban, ahová odaszoktatod a kutyát )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!