Egy hamis dalmatát " meglehetszelídíteni"? Ne legyen hamis!
a dalmata az egyik legbarátságosabb kutyus.
nem hiszem el, hogy hamis.
legközelebb ne utángyártottat vegyél ...
egyébként minden kutyát meg lehet nevelni, csak meg kell találni hozzá a módszert .. egy tapasztalt kutyakiképző segít
akkor mondjuk egy kutyára hogy hamis, hogyha néz rád, és nem látod rajta, hogy agresszív, de amikor meg akarod simogatni, megharap. Legalábbis én így használtam, hogy nem lehet azt a kutyát megsimogatni amelyik " hamis " , mert meg harap ( még ha nem is ugat rám ) amikor megsimogatnám megkap, vagy valami.. :)
Remélem érhetően magyaráztam :))
ez a rész pont egy agresszív dalmatáról szól.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Mondjuk meg kell próbálni megnevelni.
Ajánlom figyelmedbe Jan Fennel: Kutyapszichológia!
A kutyával komoly rangsorproblémák vannak,de szerintem könnyen orvosolható.
Ez nem hamisság, hanem súlyos szocializációs probléma. A kutya minden emberben ellenséget lát. Mivel az ember ilyenkor elijed tőle, amikor morog vagy odakap, a kutya úgy érzi, juj de ügyes kutya vagyok, sikerült legyőznöm az ellenséget, akkor természetesen legközelebb is így csinálom, hiszen most is sikerült. Ezt mielőbb helyre kell tenni.
Első lépés a falka sorrend tisztázása.
Második lépés: rávezetni a kutyát arra, hogy az ember nem ellenség, hanem jó barát, nem kell bántani.
Könyv a falkavezérséghez: *****
Sorozat: *****
Illetve most megy a National Geography-n a Csodálatos kutyadoki sorozat is.
Ha ez nem elég, akkor kutyaiskola, szocializációs-rehabilitációs tréning.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!