Kedves kutyatartók! Mit kell tudnom a rotikról?
Tegnap láttam facebookon, hogy ingyen elhozható roti kutyus. Még csak nem is volt messze, így ma elhoztuk. Sajnos nem volt időm utánaolvasni a dolgoknak. 8-10 hetes kor között lehet, németjuhász anyától, roti apától. Szeretnénl chipeltetni és beadatni neki az oltásokat. Nem zavar, hogy nem teljesen fajtatiszta, szerelem volt első látásra. Hazafelé bement párom az auchanba, vett neki pedigreet meg konzervet. Kérdéseim:
1. 38 hetes terhesen ugye nem baj, ha én pesztrálom inkább? Gondolok itt arra, hogy ma hányt, feltakarítottam a lépcsőt, letöröltem a száját, a csipát kiszedtem a szeméből,áttöröltem a fenekét popsi törlővel. Barátnőm is így csinálja a mopszaival. Utána bejöttem, kezet mostam és használtam a kézfertőtlenítőt. Plusz minden simogatás, játék után.
2. Mennyiszer adjak neki holnap enni? Tápot és konzervet vegyesen?
3. Mikor és milyen oltások kellenek neki?
4. Mikor adhatunk neki házi kosztot? Nem szeretnénk mindig konzervvel etetni, de a minőséget sem fogjuk tőle megtagadni.
5. Hány órára lehet magára hagyni?
6. Attól független, hogy családi házba van kinti kutyaként mikortól lehet vinni sétálni tóra vagy a nellettünk lévő erdőbe? Egyelőre ennyi kérdésem van egyébként Lilinek hívják.
11 ha csak utálkozni tudsz el is mehetsz, senki nem kíváncsi rád!
Kérdezö, kutyaovi és suli feltétlen. A babádnak nem lesz baja csak ügyelj a higiéniár, bár ugyis megszülsz már lassan.
Kedves kérdező!
- A pedigree-vel az a baj, hogy 4% húst tartalmaz mindössze. A többi összetevője hulladék és gabona. Belátható, hogy egy ragadozó állatnak ez nem étel. A jobb minőségű tápok legalább 30-40% húst tartalmaznak, legalább ilyet érdemes venni neki. A BARF is nagyon jó, de oda kell figyelni a megfelelő arányokra, hogy minden fontos tápanyagot megkapjon a kiskutya.
- A különbség a menhelyről hozott és eközött a kutyus között, hogy menhelyről nem adnak ki oltatlan, férges kutyát. Ha jó helyről hoztad volna, akkor az előző gazdája, ahol született, nem adta volna oda oltások nélkül, hanem az első kettőt beadatta volna. Ez ugyanis az ő dolga lett volna.
Persze, most már mindegy, csak értsd, miért kaptál ilyen válaszokat.
Vidd dokihoz a kutyust, vegyél neki rendes kaját.
Mar mindent elmondtak felettem, en csak kiegeszitenem:
A pedigreet en ugy hasonlitanam, mintha mi egesznap mekiznenk. Evekig nem lenne problemank, nem lennenk betegek, csak folyamatosan hianybetegek. A mekis kajaval nem vinnenk be vitaminokat, asvanyi anyagokat, etc. Es amikor jonne egy betegseg, mondjuk egy komolyabb, akkor a mi testunk sokkal gyengebb lenne, mint annak az embernek, aki egeszsegesen taplalkozott.
A pedigreevel is ez van. Evekig nem lathatod, hogy a kutyadnak van valmi baja, mert nincs, csak a minosegileg ehezik. Nem kapja meg azt a tapanyagot ami a fejlodesehez, eletehez szukseges.
En evekig ilyen gagyival etettem. Kilenc eves volt amikor valtottam premium tapra. Addig egy eleg lusta, sokat alvo, unott kutya volt. Azota meg mintha kicsereltek volna. Ujra van energiaja, allandoan futkarozik, jatszik mas kutyakkal, velunk is allandoan jatszani, akar. A szore fenyesebb lett, jobb lett a tapintasa. Az esze "jobban fog" azota egy csomo trukkot megtanult, mert van ra energiaja. Es a legnagyobb vicc ebben, hogy ha 13 kg-os tapot veszek, akkor a napi adagja 90 forintba kerul, regen a gagyi tap meg vagy 200 forintba. :D
Ugyhogy, ha jot akartok neki, akkor a pedigreet beadjatok egy menhelyre, es vesztek rendes JUNIOR tapot. Ha meg a barf tetszik akkor olvas SOKAT utana. De tenyleg SOKAT. Facebookon vannak ilyen barfos, etetos csoportok, azokba erdemes belepni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!