Felelőtlen kutyatartók, vagy megint tök váratlanul jött a szilveszter?
Nevetséges komolyan,hogy minden évben ennyi kutya megszökik szilveszterkor.Miért nem tudják beengedni a kutyát zárt ,biztonságos helyre arra az 1-2 napra,amíg megy a durrogtatás?
Kertségben lakunk,kora este amikor elindultunk kb 10 kutyával futottunk össze az utcán a 20 perc alatt. Nyilván egyiken sem volt lakcímes biléta,hogy legalább vissza tudjuk vinni..
De később sem volt jobb a helyzet, ismerősök házához mentünk, ott is kb minden percben láttunk megszökött kutyát az utcán.
Annyira nehéz megértenem,hogy miért nem vigyáznak jobban az emberek az állatikra? Minden évben ez van, nem annyira meglepő.. Lehet itt szájhősködni szilveszter előtt,hogy aki petárdázni mer annak feldugjuk a seggébe...De inkább vigyázni kéne a saját állatunkra, nem másokat okolni.
Nálunk szüleim tipikusan azok,akik szerint az állatnak az udvaron a helye, de ilyenkor mindig időben behozzák, legalább az előszobába őket..
De amúgy ha már nem is viszik be a házba, legalább egy bilétát miért nem raknak a nyakörvre?Mibe kerülne?
Végre valaki aki racionálisan látja a dolgokat! A petárdázás, házak elé dobálás, ijesztgetés tényleg alpári. De a szilveszteri tűzijátékozás hagyománya nem 1-2 évre nyúlik vissza. Rendes gazdi gondoskodik az állatairól és nem utólag szid mindenkit!
Felüdítő volt olvasni végre ilyen szemléletet 🙂
Egyetértek,mintha én írtam volna.Mi kutyánk bent volt,de eleve szökésbiztos a kerítés,chipje van.
Az emberek felelőtlenek,ez ellen nem lehet sok mindent tenni...
Sok kertes helyen a kutyák mást se látnak csak az udvart, van ahol külön kaját se vesznek nekik csak a moslékot kapják. Láttam olyan kutyát aki egész életében egy 2-3 méteres lánchoz volt kikötve ha esett ha tűzött a nap. Persze nagyvárosban ahol le kell vinni a kutyát meg rá vannak kényszerülve az emberek hogy az etetésen kívül többet foglalkozzanak vele más a helyzet, de falun meg kisvárosokban még mindig rengetegen vesznek kerti díszként kutyát.
Nem csoda hogy az ilyen emberek szilveszterkor is lesz*rják mi van szerencsétlen kutyájukkal, eszükbe se jut amíg egyszer csak észreveszik hogy nincs meg, akkor meg megy a másra mutogatás (tisztelet a kivételnek)
Mert ezek az emberek retardáltak!!!!
Kutyásként engem is kiakaszt, hogy ennyire sz.rnk bele az egészbe, aztán meg utólag megy a sírás-rívás, hogy a kutya elszökött.
A biléta dolog meg amúgy is abszurd, jó pár kutyás ismerősöm úgy sétáltatja póráz nélkül a kutyáját, hogy nincs rajta biléta. "Van benne chip." Aha, csak az embernek nincs röntgen szeme! Bár bilétás kutyának se segítenek sokkal jobban az emberek, sajnos tapasztalat! (És ez szilvesztertől függetlenül érvényes.) Ott flangál az utcán céltalanul a kutya és mindenki, még a többi kutyás is magasról le.rja! Én már szedtem össze 5 kilós és egy parkban 45 kilós szökevényt is, hadd ne mondjam, hogy mikor a nagy kutya felbukkant a parkban, az összes többi kutyás szétszéledt egy pillanat alatt -__- (Mint kiderült, egy közelben zajló építkezési helyről szökött ki az őrkutya és valszeg eltévedt, amíg kinyomoztam kié lehet eljátszott a saját kutyámmal :) )
Budapest belvárosában lakom, itt bolondok háza volt tegnap. Reggel 2 órás elengedős séta volt, délután 3-kor 1 órás pórázos, 9-kor meg csak levittem az első pár fáig, hogy pisilni tudjon, utána már maradtunk itthon. Inkább ma reggel korábban keltem, hogy levigyem. ÉS amióta hozzám került a kutya, tudatosan szoktattam az idegesítő városi zajokhoz (járművek, építkezés, rendezvények, stb.) szóval nem különösebben érdekli a petárda hangja. Ha meg megijed valamitől, tudja, hogy mellém kell visszajönni.
Szóval akinek ilyenkor elszökik a kutyája, az a saját baromságának köszönheti!
En ezt tegnap leirtam egy kerdesre. Lepontoztak. Az mi kutyaink amugy is bentiek de nem is mentunk mar veluk setalni se. Csak ki a kertbe gyors pisi spuri vissza aludni az agyba. Kinek mi a fontos. En azt nem ertem vizslak hogy tudnak elszokni mikor tegnap -8 fok volt es alapbol nem lehet oket kint tartani ilyen hidegben. Akkor honnan szokott meg? Hogyan? Meg kistestu benti kutyusok?
Mert az oke hogy valki azt gondolja a nagyszoru kinti kutyajarol hogy sose szokott meg most se fog es megis. Elofordul. De benti kutyak? Felos kutyak, akikrol tudjak hogy kiszaladnak a vilagbol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!