A kutyám elrohant egy nyúl után, jól cselekedtem? Vagy mit kellett volna tennem?
Az #1-es mondta ki a helyest.
Kutyát még mezőn sem szabad póráz nélkül vinni.
Sajnos már ezek a törvények.
Régen ilyen hülye törvények nem voltak.
Ma mindenhol tilalomfákat állítanak.
De már lassan a fingást is szabályozni akarják.
Helyesen cslekedték, felesleges lett volna leszidni. A szomszéd kutyája mindig megszökött mert nem vitték sétálni, amikor hazajött pedig megverték. Volt hogy emiatt hetekig nem jött haza.
Viszont a behívásra tényleg figyelj, de szerintem helyes irányba haladtok:) érdemes jutit is adni neki kezdetben, ha eddig nem adtál:)
az #1-es már megadta a választ, a többiek, csak részletezték.
De ha az segít, akkor nem cselekedtél helyesen.
Mert simán lelőheti a vadász a kutyád.
Így már érthetőbb?
Ebben, T. kérdező, teljesen igazad van.
Nem írtad, hogy "lakott terület"-ről van szó.
Te "mezőt" írtál.
Én nem dicsértem volna meg. Kicsit ráerősítettél arra, hogy a tetteinek nincsenek következményei.
Az enyémek is néha csinálnak ilyet, de én általában 3x hívom, ha nem jön, akkor megfordulok és "otthagyom".
Nem a legjobb ösztönkezelés, de egy alapvetően jól nevelt kutyánál (pl az enyémek) be szokott válni.
Az meg, hogy mezőn elengeded... Szerintem pórázon leélni egy életet kimeríti az állatkínzás fogalmát. De ezt csak az érzi át, aki családtagként tekint a kutyájára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!