Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek rosszul cselekedtem?

Szerintetek rosszul cselekedtem?

Figyelt kérdés

Arról jutott eszembe a kérdés, hogy van itt egy kérdés, ahol a kérdezőre rásőztak akarata ellenére egy német dog kölyköt és most mindenki őt ekezi, mert nem hajlandó megtartani.

Én hasonló helyzetben voltam pár éve. Egy barátom kért meg, hogy ismerőseinek segítsek megnevelni a kutyájukat. Beleegyeztem, hogy ingyen segítek, mert nem tartottam magam profinak. A család alapvető dolgokat nem tudott, alap hibákat követtek el. Sétáltatva alig volt, csak kiraktak a teraszra, fegyelem, következetesseg semmi... Elmagyaráztam nekik a dolgokat, mondták, hogy majd úgy csinálnak mindent, ahogy kell stb. Persze nem változott semmi és hamarosan hívtak, hogy a kutya megtámadott egy gyereket és tartsam addig magamnal, amíg találnak gazdit, mert a szomszédok a fejüket követelik. Mondtam nekik, hogy 5 hét múlva költözöm, oda nem jöhet velem, de addig befogadom. Találtam is gazdit neki, minden jó volt, de végül mondták, hogy nem akarnak megválni tőle, mert a gyerekek sírnak utána és a nagyobbik fiú majd foglalkozik vele, csak addig legyen nálam, amíg kibekulnek a szomszédokkal. Lemondtam a gazdit, aki befogadott egy másik kutyát. Végül 5 nappal a költözésem előtt hívtak, hogy nekik mégse kell a kutya és a gyerek amúgy is bentlakásos iskolába megy egy másik városban, nem tud foglalkozni vele. Jelzem, az egész történet július-augusztusban játszódott, szóval már egy ideje tudták, hol fog tanulni a gyerek. Vihartempóban próbálok gazdit keresni, facebook, fajtamentők, menhelyek stb. Végül az utolsó pillanatban szóltak, hogy találtak gazdit. Minden jónak tűnt, de fél év múlva SMS tőlük, hogy az új gazdinak nem kell a kutya, nem tudom-e elvinni. Igazából ekkor már ideiglenesen be tudtam volna fogadni, de én már úgy voltam vele, hogy oldják meg, én ezzel a családdal nem akarok foglalkozni többet. Azóta sem tudom, mi lett a kutyával.

2016. dec. 8. 10:40
 1/6 A kérdező kommentje:
Szóval a kerdes: szerintetek segítenem kellett volna még többet, vagy már így is a kisujjamat nyújtottam és a karom kell?
2016. dec. 8. 10:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Jól tetted, hogy a családnak nem segítettél tovább..

Ellenben a kutya most kitudja milyen körülmények közt van, érte kár.. :S

2016. dec. 8. 11:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Kihasználnak, ha látják, hogy segítőkész vagy, ez ennyi. És pofátlanul, ha még csak fel se hívnak, csak sms-ezgetnek, hogy vidd már el megint a kutyát, mintha ez így automatikusan működne.

Én a helyedben azt mondtam volna, hogy oké, X ezer Ft/nap (ha amúgy nem zavar a kutya jelenléte, csak nem akarsz vele feleslegesen szívni). Ne higgyék azt, hogy majd mindenki ingyen megoldja minden problémájukat.

De ha te nem akarsz velük foglalkozni, az is rendben van, szíved joga eldönteni, hogy mire áldozod a szabadidődet. A kutyát valószínűleg nem fogják agyonvágni a kert végében csak azért, mert te nem hoztad el, ők meg tanulják meg, hogy ez nem így működik, hogy ha nem kell, akkor majd valaki elviszi következmények nélkül.

2016. dec. 8. 11:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Te megtettél mindent ami tőled tellett, ha egy kutya harap annak oka van. Alaszkai malamut keveréket hozott a házba a párom, hát nem igazán örültem neki féltem mert nem jókat hallotam róla. Aztán jöttek a szomszéd gyerekek, lovagolt ak rajta, ha a kutyának nem tetszett hogy a gyerek nem játszik vele akkor ráült a gyerek fejére, fel lökte hogy igenis itt vagyok és játszani akarok veled. 2 éve elment a kezem között múlt ki szerencsétlen nagyon megsirattam. Tehát a lényeg, nem szabad velük úgy viselkedni mint egy tárggyal,érdekes téged nem bántott ha jól értem. össze vissza dobálni szegény állatot szomorú.
2016. dec. 8. 11:40
 5/6 A kérdező kommentje:

"Te megtettél mindent ami tőled tellett, ha egy kutya harap annak oka van."

Igen, ennél a családnal akkora őrültek háza volt folyamatosan, hogy engem is kikészítettek, amikor a közelükben voltam. Folyamatos üvöltözes, nulla napirend, nulla felelősség vagy kitartás. Szerencsétlen kutya teljesen kifordult magából náluk, pedig amúgy nem egy vérmes fajta volt, golden-labi keverék, nálam nagyon nyugodt volt és engedelmes az első perctől fogva. Egyébként én nem is vagyok biztos benne, hogy tényleg támadott, lehet, hogy csak ráugrott és ők annyira nem értik a kutya testbeszédét, hogy támadásnak hitték, a gyerek meg eleve félt a kutyáktól, persze, hogy pánikba esett.

2016. dec. 8. 13:05
 6/6 A kérdező kommentje:

"Ellenben a kutya most kitudja milyen körülmények közt van, érte kár.. :S"

Igen, azóta is sokat gondolok rá, hogy vajon mi lehet vele és reménykedem, hogy egyszer szembejön velem az utcán, amint egy szuper gazdival sétál és akkor tudom, hogy jó helye lett.

2016. dec. 8. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!