Ilyenkor mi lesz a kutyával? Elaltatják?
Ha ilyet csinál egy kutya, karantén után mi lesz vele, ha nem veszett,persze.
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__8545239-egyi..
A szülők felelőssége, és csakis az övék: ekkora gyerekeket nem hagyunk magára egy ekkora kutyával - igen, ott voltak, a ház MÖGÖTT, nem a gyerekekkel. És a gyerekek játszottak vele naponta, de a szülők vajon mennyit foglalkoztak vele, mennyit NEVELTÉK? A kutyasulival nincs elintézve, ott elsősorban a gazdit tanítják, nem a kutyát nevelik! 10 évesnél fiatalabb gyereket a kutya csak a legritkább esetben fogad el, mint rangban felette állót!
Fajtamentőkhöz küldeném én is, szakember döntse el, rehabilitálható-e a kutya. A családnak tényleg nem való.
Emellett persze megértem, hogy nem viszik haza a kutyát, és nagyon örülök, hogy a gyereknek nem még súlyosabb baja, de a meggondolatlan altatást sem pártolom.
Hahó!!!! A játék meg agyonsimogatás, szedetgetés NEM egyenlő a következetes, határozott neveléssek és attól még lesz felesleges levezetetlen energiája,amitől nem tud viselkedni!!!nehogy már a kutya legyen hibás. Főleg egy berni pásztor!!!!! Messze nincs az agresszív fajták között, sőt kimondottan első kutyának is ajánlják...
De könyörgöm Magyarországon az állattartás a béka feneke alatt sincs.... mindenki megveszi az olcsó ideggyenge kutyákat, felelősség, tapasztalat nélkül, dísznek... miért van az, hogy sok bullban argentin dog vér folyik, aminek semmi köze az eredeti fajtához???
Valaki, akinek a kérdező visszaír, szóljon már, hogy ne altassák el azt a szerencsétlen kutyát, hanem legalább a berni pásztor fajtamentőknek írjanak.... ők tuti hogy átvállalják....
Egyébként aki bevállal egy gyereket, az csak akkor vállaljon kutyát, ha tényleg lesz vele foglalkozva,és ez fordítva is igaz.
Nekem aktív,energikus kutyáim vannak, konkrétan nem sok időm marad lustálkodni mellettük, ha pedig nincs velük foglalkozva,képesek bedepressziózni és pont egymáson levezetni az energiát.... de mivel fárasztom őket, nálunk nincs ilyen probléma de gyereket sem vállalok melléjük, mert nem fér bele az életvitelembe...
Az pedig,hogy a kutyát hagyták elmenni addig, hogy szétszedje a kisgyerek hátát, mindent elmond. Ott voltak többen,mit csináltak, álltak és nézték? Én közösségben mindig szemmel tartom a kutyáimat,és ha észlelem,hogy feszült vagy ideges, akkor pont kiszakítom az adott környezetből...
Az egész szituáció nem teljes nekem, és nagyon sajnálom a gyereket, mert ilyennek nem kéne előfordulnia normális környezetben és persze megint a kutyát akarják elaltatni... és utána majd biztos vagyok benne,hogy lesz majd egy másik,aki ugyan ezt fogja csinálni.
21-es vagyok. Kösz, tudok olvasni. Ezt is olvastam:
"Minden nap játszottak vele, FŐLEG a gyerekek" (akik közül a legnagyobb is ugye csak 6 éves, a kicsi meg csak 2). Arról egy szó sem esett, hogy hogy álltak hozzá a NEVELÉSÉHEZ (na persze, szerepel, hogy "kutyiskolába jártak vele", de a legjobb kutyasuli is csak annyit ér, amennyit a gazdi beletesz.)
Nekem a egészből az jött le, hogy a gyerekek rendszeresen játszottak a kutyával vagy felügyelet nélkül vagy nagyon laza felügyelettel. És ezt akkor is felelőtlenségnek tartom, ha nem történik semmi baj - mert bármikor történhet.
Persze, én értem, hogy sokkal könnyebb a kutyát hibáztatni - és még ha tényleg a kutya hibája is, az sem menti fel a szülőket.
Nem az van előadva.
Csak annyira el van terjedve, hogy "a kutya családtag", hogy sokan elfelejtik, hogy a kutya az kutya, és mint ilyen, alapból "veszélyes üzem", akkor is, ha éveken át tündi-bündi (meg amúgy jámbor fajtának van elkönyvelve, mint a berni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!