Hol lenne érdemes sportolnom vele? Mit?
Szia! :)
Az általad írt feszerelések nem a legjobbak, az ilyen húzósportokhoz készítenek külön rugalmas pórázt és hámot. Ezek a kutya egészségének mmegörzését szolgájlák, jobban elolszlik a hám által a terhelés, a póráz pedig nem akasztja meg a kutyát azzal, hogy feszes. itt nézelődj, ár érték arányban nagyon jók, nekem is innen van mindenem.
Rollerral még nem próbáltam ilyesmit, esetleg futni/bicikliszni lenne érdemesebb, mondjuk utóbbihoz lehet nagyon kicsi a kutyus. :) Milyen fajta?
Ha futni akarsz vele akkor azt lehetőleg ne betonon, inkább homokos/földe talajon (erő, határ stb) mert a keményfelület nagyon nem tesz jót az izületeinek. :)
1) Off, de miért akarsz még fogyni ilyen magassággal és ilyen súllyal? Max. izomra kellhet gyúrni, túl sok felesleg nem lehet rajtad. Csak abból gondolom, hogy én 164 cm vagyok 62 kilóval, 55-nél már szupermodellnek érezném magam. Mondjuk akkor nem csak zsír nem lenne rajtam, hanem mell se, szóval odáig nem mennék le ;)) Nyilván más alkatok vagyunk, de azért furcsállom :)
2) Kutyát nem futtatunk térkövön.
3) Rollert nem futtatunk murván (de térkövön se egy élmény) :)
4) 5 kilós kutyák jellemzően nem bírják a futást igénylő sportokat, a rövid lábukkal annyira kicsit lépnek, hogy brutál hamar kifáradnak. Persze ha te se bírod sokáig, akkor jó lehet, de én sima futással kezdeném, a rollernek kicsit nagy a sebessége (ha meg lassan mész, akkor már jobb futni, rolin csak fárasztod a lábad az ácsorgással, de nem dolgozol). Én most úgy tolom, hogy percenként váltogatom a futást meg a sétát, így viszonylag sokáig bírom, de a szervezetem is végig dolgozik, több edzés, kevesebb kimerülés, tök jól beválik. Kutyával is így kezdeném, jó, ha nem rögtön telibecsapod egy folyamatos terheléssel.
5) Sima póráz akkor jó, ha melletted fut a kutya. Ha azt akarod, hogy előtted menjen, esetleg húzzon is, akkor hosszabb kell, nehogy ráfuss, ha kicsit befékez.
6) Nyáron vigyázz, hogy reggel vagy este futtasd csak a kutyát, nehogy hőgutát kapjon. Most a napokban is volt már olyan meleg, hogy rólam is csorgott a víz, meg a kutya is csak vánszorgott, délelőtt fél 10-kor.
Nekem is jrt-m van és mi biciklizünk, viszont földúton. Próbálj meg normális utat keresni, mert a murva és a különféle betonos-térköves utak nem tesznek jót a kutya ízületeinek+pl az én jrt-m nem is hajlandó ilyen utakon futni.
Mi 10-15 km-eket szoktunk menni heti 2-3x, viszont sajnos a környék tele van dombokkal, ezért 10 km/h-val "csapatjuk". Ha felfele kell menni én nem bírom, ha lefele lehetne száguldozni ő nem bírja :(
Ekkora kutyára sajnos nem kapsz sehol megfelelő felszerelést. Mi is csináltattunk egyet, amit elrontottak, mert nem hitték el h ilyen pici a kutya, ezért nagyobb hámot csináltak. Majd egy versenyen a Mushereseknek könyörögtünk, h csináljanak egyet vagy legalább próbálják meg és nagy nehezen belementek és így lett fél év alatt egy hámunk...
Viszont ha nem muszáj, h húzzon, akár szabadon is futhat melletted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!