Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szeret a kutyánk?

Miért nem szeret a kutyánk?

Figyelt kérdés

Nem lehet megsimogatni.Ha meg akarom simogatni,elmegy.Nem jön oda hozzám,csak akkor,ha kaját adok neki.Mindig viszem sétálni,de hiába.Igaz,ott sem fogad szót,csak rángat össze-vissza.Nem tudok vele foglalkozni,semmi mást nem tud,csakfutkoz össze-vissza az udvarban.Nem szeret?Pedig én mindig szerettem,foglalkoztam vele.

A szomszéd macskája megengedi,hogy megsimogassam.Az oda is jön hozzám,belemászik az ölembe.Ha elmegyek,jön utánam.Játszani is lehet vele.Sokkal kedvesebb hozzám.Pedig neki még kaját sem adtam soha.Azt kell mondanom,hogy őt már jobban is szeretem.

2017. ápr. 2. 20:46
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem engedem,hogy menjen amerre akarjon.Szorosan tartom a pórázt.De mit sem ér.Ha teljesen betekerem a pórázt,de így is rohangál.Alig kap levegőt,de így is csak küzd,hogy rohanhasson.Mostanában a vasúti sínekre viszem sétálni,kifele a városból.Egyedül ott képes nyugodtan,lassan megmaradni.Már 10 éve nem üzemel az a szakasz,nem jár arra vonat,nem kell megijedni.

Póráz nélküli séta?Nem nerném szabadon engedni,mert egy ideig nem jönne vissza.Volt már,hogy mentem be biciklivel,a kutya meg kijött a kapun és bolyongott az utcában,nem tudtam visszahívni.Valakinek az udvarába is bement.Akkor valahogy visszajött,de volt már,hogy a nyakörvénél fogva kellett visszarángatnom.És nagyon félek,hogy nekimenne a macskának.

Próbálom hívni,hogy odajöjjön hozzám,de nem jön.Hiába ordibálok,nem vesz figyelembe.Csak ha kaját adok.Az egyetlen eredmény az,hogy ha kaját adok,akkor leül és pacsit ad.

2017. ápr. 4. 18:10
 12/13 anonim ***** válasza:

Gondolom, még gyerek vagy, a leírtak alapján. Sajnos nincs tekintélyed a kutya előtt, ezen pedig úgy lehetne változtatni, ha először is te tanulnád meg, hogy bánj vele, majd elkezdenéd őt tanítani, nevelni.

Sétánál pl. az lenne a cél, hogy ne feszüljön a póráz, hanem laza pórázon menjen melletted. Na meg az, hogy behívható legyen, és el is tudd engedni.

A kaja, mint motiváló eszköz, jó a tanulás időszakában! Ha kajával tudod motiválni, akkor tanítsd azzal.

A kutya egyébként nem azért van, hogy legyen mit simogatni! Neki is van egy jelleme, vannak igényei, amit illik figyelembe venni. Simogasd a cicát, ha az élvezi.

Labdázás: legyen 2 labda. Egyiket eldobod, elrohan utána, majd hívod, kezedben lengeted a másik labdát. Erre vszínű visszaszalad, ideális esetben az első labdával együtt. Ekkor az első elejti, dobhatod a másodikat, és így tovább. Vagy ha az jobban motiválja, jutalomfalatot is kínálhatsz neki, cserébe, hogy hozza vissza és adja át a labdáját.

Kutyaiskola nagyon jót tenne nektek. Egy csomó hasznos dolgot tanulnál te is, a kutya is.

2017. ápr. 4. 20:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Ja, még valami: ordibálni nem kell, hallja ő halkan is, ha hívod. Legyél higgadt, de határozott. A kutya akkor fog szívesen odamenni hozzád, ha mindig jó élmények érik, amikor odamegy. Jelen esetben pl. jutalomfalatot kap érte. Ezt kell gyakorolni, eleinte az udvaron, majd kint sétán is hosszú pórázon, nyugis helyen.

Bármit tett is előtte, ha odamegy hozzád hívásra, soha nem szabad megbüntetni. Mindig pozitív legyen számára, ha odament hozzád.

2017. ápr. 4. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!