Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetnék a huskymmal?

Mit tehetnék a huskymmal?

Figyelt kérdés
Van egy huskym, az hogy fajtatiszta e nem tudom de szerintem nem is lényeg. Az a gondom vele hogy bár a kutya összesen kisebb mint egy méter de átugorja a 2m nél magasabb betonkerítést.Mit lehet ilyenkor tenni? Kénytelenek vagyunk láncon tartani.(kb 10-11 m-es lánc) Annyira szeretnénk elengedni de félünk hogy mikor kiszökik(ez mindig megesik ha el van engedve) elüti valami vagy baja lesz.Van valami ötletetek?
2010. máj. 12. 14:31
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
jah és visszük sétálni rendszeresen.
2010. máj. 12. 14:31
 2/20 anonim ***** válasza:
76%
Minden nap sétál? Mennyit mozoghat szabadon? Ivartalanított?
2010. máj. 12. 14:35
 3/20 A kérdező kommentje:
sajnos nem tudjuk minden nap sétálni vinni, ivartalanított kislány,egy keverék kutyussal van együtt aki szintén ivartalanított. Szabadon nem igazán lehet a kertben mert mint említettem egyből kiugrik és megy. Mondjuk mikor sétálni visszük akkor sem lehet kifárasztani pedig esküszöm igyekszem.
2010. máj. 12. 14:41
 4/20 anonim ***** válasza:
60%

Sajnos a fajtára a szökés jellemző.

Atombiztos kerítést kell csinálni.

2010. máj. 12. 14:41
 5/20 A kérdező kommentje:
Meg rettenetesen sovány is:S Alig eszik pedig a kedve nem rossz.Szörnyen finnyás és bizalmatlan.Sokat foglalkozunk vele, simogatjuk, behozzuk a lakásba stb.De a legfőbb probléma most ez hogy nem lehet elengedni.Gondolkodtunk hogy elajándékozni ahol mondjuk nagy tanya v valami van de annyira összeszokott a két kutya hogy már a másikat sajnálnánk mert jól megvannak együtt.
2010. máj. 12. 14:43
 6/20 A kérdező kommentje:
2m magas betonkerítésnél mi atombiztosabb?:D
2010. máj. 12. 14:43
 7/20 anonim ***** válasza:
66%

Ez a fajta roppant nagy mozgásigénnyel rendelkezik. Gondolni kelett volna erre mielőtt beszereztétek. Ha a kutyát nem viszitek minden nap sétálni legalább 2 órát8mert ennél a fajtánál ez a minimum) akkor nem is értem, hogy mi a fenéért csodálkoztok, hogy el akar szökni?????????

Ez olyan mintha téged bezárnának egy kis szobába és csak minden másnap kis időre jöhetsz ki. Te talán nem akarnál kijutni onnan?

Ha van lehetőségetek olyan helyre adni a kutyát, ahol rendesen tudna mozogni, akkor ajándékozzátok el, a kutyák majd kiheverik a dolgot.

Ha nem a betonkerítés felé befelé hajló dróthálót kell felhúzni.

2010. máj. 12. 14:53
 8/20 anonim ***** válasza:
Menj el vele mindennap biciklizni, futni, vagy ilyesmi! Ne csodálkozz, hogy nincs lefáradva és szökik! A fajta leírásában az első pontok között szerepel a HATALMAS mozgásigény! Ha ez nem megoldható, akkor nem szabad ilyen fajtájú kutyát tartani. Próbáld meg többet futtatni (napi 1 óra a minimum!!!), de ha nem megy akkor tényleg jobb lenne neki új gazdánál. Első voltam.
2010. máj. 12. 14:55
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg lehet egy kissé befelé döntött dróthálóval megfejelni a kerítést. Úgy ha fölugrik a hátsó lábával nem talál fogást, hogy kilökje magát. A soványságot okozhatja féreg, de emésztési galiba, vagy elakadt csontdarab is.
 10/20 anonim ***** válasza:
68%

Nekem a vizslakeverékemmel volt ugyanez a probléma, a saját érdekében nem akartam elengedni,de tudtam,hogy láncon meg csak szenved. Én is el akartam ajándékozni egy vadásznak vagy egy lovastanyára vagy hasonló helyre, de a sors másként rendezte a helyzetet...:(

Lényeg,hogy próbáljatok a kerítéssel kezdeni valamit, ha erre nincs mód, akkor talán tényleg ajándékozd el. Az ő érdekeit nézd!!! Sajnálom, hogy ezt kell mondanom :(

1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!