Hogy is van ez? Ki is a szaporito?

Hát én is tudnék mesélni történteket. Ártatlan szerelem alomból született kiskutya. Ismerősömék vették olcsón aztán 5 hónapos korában kétszer akkora volt mint a standard de ez a legkevesebb, kiderült hogy nemtudommármicsoda genetikai baja van, rendszerez kezelésre jár és havi 50.000ft megy el a kutyára.
Az hogy valaki tudatlanul összeenged két kutyát, igenis szaporításnak számít. Lehet hogy kívülről egészségesnek tűnnek de lehet hogy genetikai betegségeket hordoznak ami a kölykökön jön ki. És akkor mi lesz a kölykökkel? Vagy költhetik rá a milliókat és nézik ahogy egy ilyen kis csöppség szenved, vagy kidobják az országút szélén.
Persze mindenki szereti a kölyköket, szeretnek babázni de nem gondolnak arra hogy ezeknek súlyos következményei lehetnek. Na meg persze úgy szokott lenni hogy "jaj már mindenek van jó gazdája" Na de mi van ha az új gazdi is babázni szeretne és az ő kölykeinek már nem lesz jó helye?
Tehát mindenki aki tk, megfelelő vizsgálatok, szűrések nélkül csak egyetlen kiskutyát csinál, szaporítónak számít! Nincs ezen mit szépíteni. Persze most jönnek azok hogy "én is olcsón vettem és tök egészséges". Hát annak nagy szerencséje van, de minek kockáztatni? És lehet hogy a kutyának csak 5-6-7 éves korában derül ki a baja. Én azt mondom hogy akinek nincs pénze, vagy nem számít a fajtatisztaság, az hozzon menhelyről. A boxer fajtamentés is tele van és ott legalább nem zsákba macskát kapsz, Segítenek, támogatnak és bármikor kérhetsz segítséget.

Miért neveztek minket (akik Tk.-s kutyát veszünk) Sznobnak mindig ?? Bánt valakit hogy más megteheti hogy vegyen ??
Nem értem , mindig ez lesz , ha valaki ilyen kérdést tesz fel az oldalra -_-' .
A kutyáim imádnak a kiállításon szerepelni, nem kell olyat mondani ami nem igaz ! Minek nektek személyi .... annélkül is tudtok élni nem ? NEM !! Akkor a kutyának miért ne lehetne szemilyie(Törzskönyve)?? Szánalom .....!
Olyan nincsen hogy Tk.-nélküli kutyák biztosan nem állnak rokoni kapcsolatban ! 5 kutyám van 4 neves tenyésztőtől volt véve, 1 kutyus mentett !

Utolsó vagyok !
Boxer Fajtamnetés oldalról!!! Egy kutya .... csak ne hogy te is így járj !
Név: Sonny
Nem: kan
Született: 2009.06.28.
Bekerült: 2010.03.06.
Virtuális örökbefogadás: Jelenlegi támogatója: Fehérvári Márta
Támogatni szeretném!
Eddigi virtuális örökbefogadók megjelenítése
Sonny 2009. júniusi születésű, sárga színű, fekete-fehér maszkos boxer kan. Korábbi gazdái kizárólag hobbi célból akartak kutyát tartani, így megvásároltak egy olcsón hirdetett boxerkölyköt. A kutya 8 hónapos korára kiderült, hogy a mellső lábát műteni kell porcleválás miatt, illetve hogy olyan súlyos diszpláziája van, hogy 1 éves kora után mindkét combcsontját fejezni kell.
Mint az esetek túlnyomó többségében, tehát itt is kiderült, hogy a vásárláskor megspórolt pénzt kamatostul kifizetik a gyógykezelésekre, műtétekre. Illetve kifizetnék, ha tudnák... de 3 gyerek mellett a 150ezer forintos műtéti, utókezelési illetve gyógyszerköltségekre nincs keretük, így fájó szívvel, de megváltak tőle.
Sonny a betegségei és fájdalmai ellenére nagyon élénk, barátságos, játékos kutya, akit azért mozgásában némiképp korlátoznak ezek az egészségügyi problémák. A mellső lábát hamarosan megműtik, illetve a műtét során ivartalanításon is átesik (nehogy továbbvigye ezeket a betegségeket hordozó géneket). A műtét utáni rehabilitációt követően örökbefogadható.
Olyan gazdát keresünk számára, aki vállalni tudja a kutya későbbi műtéti költségeit, gyógykezelését, és akinek anyagi lehetősége megengedi, hogy speciális tápokkal, vitaminokkal és fájdalomcsillapítókkal enyhítse a kutya izületi fájdalmait.
Sonny sosem lesz sportkutya, nem lehet vele kocogni járni, a kirándulások hossza is az ő teherbírásától függhet majd. Fontos, hogy ezekkel a leendő gazdijelölt tisztában legyen.
Más kutyákkal felhőtlen és harmonikus a viszonya. Egyedüli vagy idősebb kutya mellé ajánljuk, olyan helyre, ahol nincs lépcső, hiszen a lépcsőn való közlekedés nem tesz jót az izületeinek.
Kizárólag lakásba adjuk örökbe.
Érdeklődni Sonnyról Katánál lehet a 06 20 346- 2324-es telefonszámon ESTE 6 UTÁN vagy az info@boxersos.hu email címen.

Mennyi felelotlen, buta ember van itt, mint kiderult!
Mennyi vak, buszke ember van, aki ostobasagbol es hozza nem ertesbol lesznobozza azt, aki szazezreket kiad egy kutyaert!
Tipikus buta ember duma, hogy "A sok sznob azert vesz nyertes szuloktol kutyat, mert fel akar vagni vele es kozben lenezik azt, akinek kevereke van." Ekkora bekepzelt baromsagot!
Pedig a valosag az, hogy szerintem a magyar emberek legnagyobb reszenek ossze kell kuporgatnia a penzt, ha dijnyertes kutyat akarnak venni. Es ennek ellenere megis megveszik. Nem azert, mert fel akarnak vagni vele, hanem azert, mert torodnek a fajtaallomannyal, es torodnek a kutyak sorsaval.
Mikor erti mar meg a sok pokhendi, ostoba emberfajzat, hogy nem azert kell torzskonyves kutyat venni hogy felvagjunk vele, hanem azert, mert az iylen kutyat arulo emberek az egyetlenek, akik imadatbol es hozzaertesbol tenyesztenek. A tobbiek pedig a torvenyeket megkerulve a penzre mennek, vagy csak olyan hulyek, hogy el sem tudjak kepzelni azt, hogy a tenyesztes tobbol all, mint ket kutyat hagyni, hogy "kefeljenek", aztan majd lesz belole valami.
A te ismerosod biztosan szereti a kutyait, biztosan jo korulmenyeket biztosit nekik, biztosan szeretne oket tenyeszteni, de akkor mi a fenenek nem jarja meg a torvenyes, etikus utat?????????????????????????
Mi a fenenek nem valt ki kennelnevet es miert nem tanulmanyoz genetikat???????????????????????
Ha szereti a fajtat, akkor mi a szarnak mutatja ki ugy a szeretetet, hogy rosszat tesz a fajtanak? MIert nem ugy, hogy a fajta jobbitasan erolkodik???????? Erre tudsz valaszt?
En tudok: buta ember, akinek a sajat orome fontosabb, mint a kutyak sorsa!
Szegyen, hogy te meg buszke is vagy arra, hogy mar pedig te tole fogsz kutyat venni! Az mas, hogy elmesz egy menhelyre es onnan hozol ki kutyat, mert azoknak a sorsuk mar meg van pecsetelve es legalabb jot teszel egy artatlan leleknek. Mondom ezt en, aki egy bizonyos fajtaert rajongok es kepes voltam tobb, mint 300ezret kiadni erte (hu de sznob vagyok, basszus!).
Tudod, a hozzam hasonlo emberekrol az ostoba emberek mind azt mondjak, hogy fel akarunk vagni. Pedig mindig mi vagyunk azok, akik azt hangoztatjak: ha nincs szukseged draga kutyara, menj menhelyre es ments meg egy eletet!!!
En nem mentem menhelyre, mert annyira imadok egy fajtat, hogy inkabb sporoltam KET evig, mire meglett ra a penz. Nem sznobsagbol, hanem azert, mert jot akarok a kutyaknak es nem akarom tamogatni hozzad hasonlo modon az ismerosodhoz hasonlo szemet embereket, akik ellen az egesz tarsadalom kuzd!
Egyszeruen nem vagy kepes felfogni es atlatni, hogy amit ez az ember muvel, annak mi a kovetkezmenye hosszutavon, milyen kart okoz a fajtanak. Csak az a lenyeg, hogy a gazdi oruljon, de az mar kit erdekel, hogy az ilyen emberek miatt korcsosulnak el a kutyak es telitve vannak a menhelyek, ezresevel vegzik ki az artatlan kutyakat naponta a vilag minden reszen. Az olyan kutyakat, akikert nem voltak kepesek az emberek vagyonokat fizetni es ezert meg sem becsultek oket, hanem egyszeruen kidobtak, mondvan, hogy potolhato, hiszen ezert a penzert akarmikor beszerzek egy masikat.
Szegyellje magat az az ember, akitol kutyat keszulsz venni! Es te is, ha megveszed!
Bocs, de végig sem olvastam a sok hülyeséget, amit egyesek írnak! Tsztelet a kivételnek.
Nekem van egy "keverék" kutyám, és Amerikai Bulldogokkal is foglalkozom. A keverék elvileg fajtatiszta szülőktől származik, de nincs törzskönyve. Ezért KEVERÉK!
A Bulldogok már törzskönyvesek, a szukám junior champion.
Gondoljanak bele, akik a szaporítókat védik, hogy hogyan lehet egy kiskutya 10-20 ezer forint, ha egy ultrahang minimum 5000, ha egy progreszteron szint mérés 5-6 ezer, egy fedeztetés 50ezer Ft-tól 1000 euroig megy. Egy zsák táp alsó hangon 8-10 rugó, egy császármetszés 25-40 ezer, chip 3500, törzskönyv (a mi szervezetünknél) 2500Ft.
A tenyésztőt csak az érdekli, hogy minőséget produkáljon!
A szaporító pedig kutyákat árul.
Ha fajtatiszta kutyát akarsz, vegyél tenyésztőtől, díjnyertes kutyák kölykeit.
Ha csak egy társra végysz, akkor vedd meg az ismerőstől. De sose mond rá, hogy Boxer!

Szaporítótól vett bullterrier szukámat egyszer összehasonlítottam egy vele azonos korú,jó tenyészetből származó szukával.Ránézésre is ég és föld a különbség!
Az enyém pl.fele akkora,mint a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!