Hogy is van ez? Ki is a szaporito?

Mindenki szaporító, még az egyszeri almosok is, aki csak egyetlen ponton is eltér ettől:

Ő is szaporító! Tudod az állatnak nem csak az árt ha diszóólban és futószalagon szül! Aki szeretetből fedeztet az is árt a fajtának! Mivel biztosra veszem hogy nem ért a kutytenyésztéshez. Az édes kevés hogy nem rokon a két kutya. Ennél ezerszer több kell. És mivel ő nem ért hozzá, ezért eléággé elszúrhatja. Már az is elég kár a kuyának ha tk nélkül eladogatják... Ha nem tudsz tenyésztőtől venni akkor menj a menhelyre. Ott is van sok boxer.
És nekem is van szaporítós kutyám. Sajna. DE 1, nem boxer, nem divatfajta, hanem egy nagyon ismeretlen, egészséges fajtáról van szó amelyik még jó tk-vel is csak 30-40 ezer így kevesebb a veszély 2. akkor még nem tudtam mi a szaporító, és mióta tudom azóta nem támogatom egyiket sem és tenyésztőtől veszem a kutyám.

"biztosan tudjak, hogy nincsenek rokoni szalak kozottuk, de nem rendelkeznek torzskonyvvel"
ha nincs törzskönyve nem tudhatod hogy rokonok e. a törzykönyvön vannak feljegyezve a szülők 4-5 generációra visszamenőleg.
Egyszerű a válasz: tenyésztő a fajta jobbításáért teszi, szaporító a pénzért, vagy hogy egyszer elljen, egyszer legyen kiskutya, ismerős kért kölyköt...stb.

Kedves kérdező. Sajnálom, hogy nem tudtad végignézni az oldalt, amit küldtem, de attól, hogy becsukod a szemedet és elfordulsz a problémák, nem szoktak megoldódni.
Megértem a barátod érzéseid, hogy kiskutyákat szeretne a kutyájának, de ez annyira annyira nem számít annak ellenében hogy, több ezer kutya jár úgy mint ahogy láthattad volna.
Az egyetlen lépés a piramisszerű populációnövekedés megállítására az ivartalanítás lenne, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem fogja se a felnőtt se a kölyök egyedeket ivartalaníttatni.

A boxer fajtamentők is fullon vannak,legtöbbször az "egyszer párosodnia kell"kategóriából kerülnek hozzájuk kutyák.Az ismerősödhöz hasonlók a butaságból szaporítók.
Honnan tudja az ismerősöd,hogy nem hordoznak-e a kutyák örökletes betegséget?Szűrve vannak ők is,az őseik is?
A boxer hajlamos szívbetegségekre,vesebetegségekre,dp-re stb.ha nem szűrtek az ősök,veszel egy kiskutyát és kétéves korában eltemetheted esetleg.Ismerős járt így,ehhez hasonló "jó"helyről vett kutyát,az állat 2 évesen le lett altatva,leállt mindkét veséje.Másik ismerősöm boxerét(szintén ilyen "jó"helyről vették) 5 éves korában kellett lealtatni öröklött szívbetegség miatt.
Gondolom,ezt nem szeretnéd.
Attól,hogy a szülők egészségesek,még hordozhatják és örökíthetik a betegségeket.
Egyébként ismerősöm pont boxereket tenyészt,mestertenyésztő.
Eddig sosem volt gond a kölyköknek új gazdit találni,szépek és jók a kutyái,ősök szűrtek,jól felneveltek.
Ehhez képest az utolsó almot alig tudta eladni,önköltségi ár alatt keltek el a kölykök,nem volt kereslet.
Egyébként is csak 3-4 évente van nála alom,de most ennyi sem lesz már.

Hello én is ilyen "tenyésztőtől" vetem a fajta kutyámat:)
Mindennek utána néztem és nekem nem kell törzskönyv hurrogjatok le nem azért veszek egy kutyát,hogy kicipeljem kiáltásokra .Kutya suliba jártunk iszonyatosan okos semmi baja nem volt gyönyörű lett , és az orvos is megdicsérte meg mindenki aki látja azóta is tartom a kapcsolatot azzal akitől vettem.
Ők nem szaporítók csak sokan dobásoznak ezzel a szóval mikor azt se tudják miről beszélnek. A szaporító 1 kutyát 1 évben képes 2-3xszor is elletni ától függ mennyit bír ketrecben iszonyatos körülmények között tartják őket na ezt kéne felszámolni nem az ilyen rendes embereket akik imádják őket és szeretetben nevelik a kutyájukat.
Ja meg még a tenyésztők hívják őket szaporítóknak mert rontja az üzletüket és ők terjesztik hogy onnan ne vegyél kutyát.
Ha ismered őket tuti nem vágnak át de biztos megengedik,hogy elvidd orvoshoz.
Sokk sikert a kutyához:)

Én is ilyen helyről vettem a kutyám Hála az égnek semmi baja tapasztalatlan voltam.. Nem feltétlen szaporítók de nagyon felelőtlenek ha nem a pénzért csinálják.
A kutyám egységes de a standardnál 2 kilóval nagyobb ez nem zavar immádom de 80 ezerért tksat is vehetem volna. Sajnos akkor azt se tudtuk mi az a tk a szüleimtől kaptam azóta nekik is elmagyaráztam. Immádom a kutyám úgy ahogy van ő nem kerül az utcára és ivartalanítattam ő hobbykutya:)
Ezt használják ki a szaporítók mert a tybe meg sehol nem nyomják hol vegyél kutyát, mivel jár ha növeled a bevételüket mert míg lesz kereslet nem hagyják abba. Most ,hogy már van netem én is okos vagyok de akinek nincs vagy csak beleugrik mert „milyen édes”...Ismerősöm most vett Yorkit 20000Ft Szerintetek??Yorkit! Azt mondta azért hozta el mert nagyon rossz körülmények között volt nem bírta ott hagyni én meg mondtam, hogy 20ezerért vetted vagy még 200zat ráköltesz vagy ne agyisten rosszabb lesz vagy élete végéig viheted orvoshoz. A kutyáról már most kiderült, hogy allergiás, köldöksérve van. Mi jöhet még? Ilyenkor a szívem szakad meg.
Egy életről van szó Börtönbüntetést kéne a olyanokra kiszabni akik csak elletni veszik kutyát. Pénzbüntetés azoknak akik növelik a menhelyi kutyák számát tuti visszaszorulna és nem elletné a kutyáját csak úgy senki!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!