Hogyan sétáljunk húzás nélkül? Illetve hogyan hívjam vissza a kutyám ha el van engedve?
Azt hiszem a két legbonyolultabb feladat, legalább is nekünk. A változtassak irányt ha húz minden alkalommal illetve jutalmazzam ha nem, nem működik. Ha irányt változtatok akkor abba az irányba kezd el húzni. Mindketten kitartóak vagyunk én is és a kutya is, de végül mindig ő nyer.
Az erdőben mindig elengedem hogy tudjon szaladgálni de ha épp olyan hangulatában van nem jön vissza hívásra, hanem még meszebb fut mintha nem is hallana. És sajna elég sűrűn van ilyen hangulatában. Pedig jutalmazom és ha rosszat is csinál de visszajön sosem bűntetem.
Hát remélem van valakinek valami jó ötlete.
Előre is köszi.
Huhh remelem megtalalom a videot. Koszi a tippet.
Az ellenkezo iranyba futast is probaltam, fel is keltette az erdeklodeset es fut utanam de abban a pillanatban h megallok es megerintenem h jutalmazzam mar tovabb is allt.
A valószínűleg ezek azért vannak, mert nincs meg kelőképen a viszonyrendezés. Próbáld meg azt, hogy amikor eléd megy a kutya (akár pár centit) fordulj az ellenkező irányba és rántsd meg a pórázt. Ha megint eléd megy, akkor újra. Egy idő után a kutya nem fogja érteni mit akarsz. És PONT ez az amire vártunk! Hogy a kutya "megkérdezze", hogy TE mit akarsz! Lehet hogy, a szomszéd hülyének fog nézni, hogy össze-vissza rángatod szerencsétlen kutyát, de hidd el megéri! És jegyezd meg, ha a kutya nyer nem vagy kitartó!
Behívásnál próbálkozz jutalomfalattal. Ha bejön, akkor mindig falat+dícséret (esetleg egy kicsit játszhatsz is vele), az a lényeg, hogy a kutya észre vegye az egy tök jó dolog ha oda jön hozzád:) Én azt ajánlom, hogy ne próbálkozz száraz táppal és boltban kapható jutalomfalatokkal, inkább virslit, párizsit vagy sajtot vigyél magaddal a sétákhoz, attól függ melyiket szereti jobban a kutya, érdemes kísérletezni melyik a kedvence!
Sok siket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!