Hogyan lehet a kutyának ráfogást tanítani?
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy a kutyám harapása puha, semmit nem tud erősen megfogni. Ha a szájában van valami és húzni kezdem akkor inkább jön velem együtt, véletlen sem fogna rá és kezdené húzni. Hogyan lehet ezt megtanítani neki? Semmire nem tud ráfogni.2016. okt. 6. 17:08
1/7 anonim válasza:
Lehet nem alkalmas a dologra,de nem is szabad feladni. Puha rongyot kell húzogatni neki,ha megfogta akkor dícsérni és oda adni neki. Aztán ha tetszik neki a rongy ,akkor már ne add oda ha megfogta ,hanem óvatosan húzkodd és játékosan moroghatsz rá is mikor megfogta.Ha ellentart akkor dícsérd. De lehet nem a rongy tetszik neki hanem egy vastagabb kötél vagy egy kislabda madzagon,vagy gumicsirke..Ki kell tapasztalni.
2/7 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a baj hogy nem fogja meg hanem hogy nem tartja. Odaadni nem akarja de nem is ellenkezik ha húzom.
2016. okt. 6. 18:02
3/7 anonim válasza:
Nem biztos, hogy alkalmas rá.
Másrészt, ne te próbáld tanítani, hanem egy számára idegen, hátha csak veled mint gazdájával nem mer/nem akar huzakodni.
4/7 anonim válasza:
Mennyi idős? Milyen fajta? Mi a cél vele, ezzel a feladattal?
5/7 A kérdező kommentje:
8 hónapos husky keverék. Vele kezdtem hobbi szinten öv-re járni. Még nem tartunk ilyesminél de örülnék ha nem lenne ilyen. Például tudnánk hogy játszani , mert most egyedül a kergetőzésre hajlandó (mást is próbáltam már) de ugye a lakásban kergetőzni nem lehet. Folyton hozza a plüss játékát de bem tudom mit szeretne vele csinálni ha az eldobás nem poén neki, húzni sem akar ..
2016. okt. 6. 21:10
6/7 anonim válasza:
Lehet hülyén hangzik, de próbálj "bábozni" a plüssel, minta igazi állat lenne. Enyém is ilyen, ez viszont nagyon tetszik neki, ha taktikázom vele, hamar le is fárad. Esetleg még ugrálni nem szeret? Én vagy felfelé dobom a játékát és érte ugrik, vagy csak tartom a kezemben és próbálja elérni. :D Ezt lehetőleg szőnyegen csináljátok, ha bejön neki.
7/7 anonim válasza:
8 hónaposan még lehet, hogy érzékenyek a fogai, azért sem akar ráfogni. De a husky eleve nem egy tipikusan őv fajta. De ha jártok őv-re, mert nyugodtan járhattok, akkor látod, hogy a segéd hogyan játszik a kezdő kutyákkal, hogy kelti fel a figyelmüket, hogy növeli a zsákmányszerző ösztönt. Azokat a módszereket, technikákat te is használhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!