Hogyan dolgozzam fel?
Drága 6 éves kutyusom lebénult hátsó végtagjaira majd az egyik elsőre is . Nem teljes bénulás volt mert kevésbé tudta mozgatni de már ráálni nem tudott csak húzta magát szegény. Étvágya volt, és nagyon örült ha lefeküdtem mellé simogatni. Azonban dolgait sem tudta elvégezni mert állandóan hengergőzött és csak húzta magát. Fájdalmas döntést hoztunk, mégpedig az elaltatást. Állatorvos vizsgálata alapján nem sok idő múlva teljesen lebénult volna gerincfertőzés miatt. Nem tudom feldolgozni hogy szeretett kutyánkat mi küldük a másvilágba ,pedig szeretett és megbízott bennünk. Tudom sajnos sokaknál az a végkimenetel "hogy majd lesz másik" tisztelet a kivételnek, de nekünk a családunk tagja volt a másik kettő társával együtt .
Annyira szomorú és sírás kap el ha belegondolok hogy mi küldtük el , de csak szenvedett szegény és nyüszített, hogy nem tud menni.
Ne legyen lelkifurdalásod. Te a legjobbat tetted, amit tehettél. Ha nem hozod meg ezt a döntést, akkor csak szenvedett volna. Hidd el, neki jobb így.
Tudom, hogy fáj, sajnos az én első kutyusom is (aki velem nőtt fel), hasonló cipőben járt. Többször műtötték a csípője miatt, de már idős kutyus volt (12). Ő is már maga alá pisilt, stb, és sajnos muszáj volt lépnünk, bármilyen nehéz is volt ezt meglépni.
Én nem azt mondom, hogy ne törődj vele, majd lesz másik, mert ő is családtag volt. Semmilyen másik kutya nem fogja pótolni, mert mindegyiknek külön személyisége van. Egyik sem lesz ugyanaz. Ezen csak az idő segíthet. Kitudja mennyi. Csak a boldog pillanataitokra gondolj, és ne úgy emlékezz rá, amikor már beteg volt.
Köszönöm szépen neked a választ. Gondolok a boldog napokra. Sajnos megtörtént nincs már vissza (igazságtalan az élez).
Ui: Őszintén nagyon sajnálom ami veled is történt biztosan rossz lehetett.Részvétem. :(
Nekem az állatorvos szavai segítettek. Mielőtt elvégezte volna, beszélgettünk vele, tudott volna még javasolni egy másik utat, amivel "nyerünk" 2-3 hónapot. A kutya már öreg, vak és rákos volt. Gyógyszerekkel való kínszenvedés lett volna minden nap. Adott időt, de meg kellett hozni a döntést. Miután elaludt, még beszélgettünk az orvossal. Azt mondta, szerinte is ez volt a helyes megoldás, mert így fájdalom nélkül mehetett el, és a vége ugyan ez lett volna. Ekkor már elmondta, hogy tényleg nem lett volna érdemes a másik lehetőséget választani, csak előre nem akart befolyásolni a döntésben.
Ha hagytátok volna, szenvedett volna. Így viszont nem. Próbálj erre gondolni. Ha a másik 2 kutyátok még veletek van, tölts el velük több időt, mint eddig. Az állatok megérzik az ilyesmit, ők tudnak a leginkább vigaszt nyújtani. Sokkal rosszabb lenne nap mint nap látni, hogy ő már nem lesz olyan, mint régen, és szívesen futkározna a többiekkel, de egyszerűen nem képes rá. Jól döntöttetek. Ne érezz emiatt bűntudatot. Ha nem így kellett volna lennie, az állatorvos nem vállalta volna el.
Sok erőt és kitartást kívánok nektek!
Nagyon szépen köszönöm nektek. Őszintén együttérzek veled is utolsó. Nagyon sajnálom, biztosan szörnyű érzés volt.
És igen a másik két kutyussal többet vagyok együtt így könnyebb is feldolgozni.
Köszönöm a kedves és jólelkű szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!