Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pásztorkutya tartásban kérnék...

Pásztorkutya tartásban kérnék segítseget. Segitenétek?

Figyelt kérdés
Nincs a kutyával semmi baj. De ha vendégek jönnek bekel zárni a fürdőbe, ezzel nincs baj, mert nem szeretnénk hogy idegenekkel barátságos legyen. Ezért mikor vendégek jönnek arra gondoltunk hogy megkötjük addig vagy futólánc. Meg tudnátok írni pontosan mi kellene hozzá, és milyen anyag vastagságú.

2017. márc. 11. 09:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
96%
Üdv!Legegyszerűbb lekeríteni egy részt (nem kell különleges kerítés vagy különösen nagy placc) ahová el bírod zárni a kutyát.Megszokja sőt megszereti hogy ilyenkor odamehet és magától elvonul oda.Legyen ott valami amivel lefoglalja magát.Én is elzárom ha jön valaki,jobban van az úgy.A szomszéd a kezét nyújtotta át a parolázáshoz a kerítésen de szerencsére gyorsak voltak a reflexei :) A láncot nem pártolom meg időigényesebb is.Meg ha a kutya be van indulva mert állnak a kapuba akkor úgysem fog a lánchoz menni.
2017. márc. 12. 14:44
 22/29 A kérdező kommentje:

20-nak. Nem kell nevelési tanács azzal nincs problémám.

Futó láncot még nem csináltam, ahhoz kellet volna segítség. Eddig be volt zárva de szerintem mivel tanácsot nem kapok, veszek egy 6mm-es láncot és kész akkor nem lesz futó lánc.

2017. márc. 12. 21:07
 23/29 A kérdező kommentje:
Utolsó lehetőség, meg csináltam simán láncra. Ha ma nem jön válasz arra, hogyan kell futóláncot csinálni akkor marad így ahogy most van tehát simán láncon.
2017. márc. 15. 13:03
 24/29 anonim ***** válasza:
95%

Most komolyan, magadtól nem tudsz rájönni, hogyan kell futóláncot csinálni?! Ezt nem hiszem el, hogy ezt külön le kell írni.

Veszel egy acélsodronyt, "acélkötelet", 20-30 m hosszút. A két végét stabilan rögzíted valamihez. A lánc egyik végén karika, ezt ráfűzöd az acélra, ezen tud csúszni végig a hossza mentén. Lánc másik végén értelemszerűen a kutya.

Hm?

Ezt még női aggyal is meg tudom oldani.

Kár, hogy nem hallgatsz ránk amúgy a kikötéssel kapcsolatban...

2017. márc. 15. 14:22
 25/29 anonim ***** válasza:
95%
Túldramatizálják egy páran ezt a kikötést, amúgy amit a 11-es mond az az igazi pásztorkutya, nem az amelyik a gazda fogadtatása ellenére is neki akar ugrani az idegennek. Az én kutyám olyan, hogy acsarkodik, morog, szaggatja a kerítést, de onnantól hogy én beengedek valakit, és látja, hogy nem jelent számomra veszélyt van olyan intelligens, hogy leáll, megszaglássza, kísér minket, figyel ránk, és ha gond lenne közbeavatkozik, és teszi a dolgát. Nem az a jó pásztorkutya ami ha meglát egy idegent neki esik, harapja, megöli, ilyenek, a pásztorkutya az HÁRIT! Nem verekszik meg harap, hanem hárít, és elkerget, és csak akkor harap és akkor húz le ha elkerülhetetlen az hogy elkergessen, elhárítsa a veszélyt. Amúgy az enyém is olyan hogy ha idegen meg akarja simogatni elhúzza magát, ilyesmi, bizalmatlan, nem szívesen barátkozik, de ok nélkül nem agresszív, nem köteketőd, verekedős, de ha gond van teszi a dolgát, sőt elmesélem egyszer fordult elő olyan, hogy egy nagyon hülye kertész, aki itt nevetgélt, miközbe metszette a fát, meg folyton magyarázott na neki akart nekimenni a kutyám, akkor megkötöttem én is, még időben el tudtam húzni onnan, és le is állt, értette, hogy visszafogom, és elfogadta hogy megtiltom hogy neki menjen, de biztonság kedvéért megkötöttem, ugyanis a kertész állandó pofázása már engem is untatott, és lehet az én ellenérzéseimet érezte meg a kutyám, ezért kezdett el morogni, és ezért indult el felé, tehát a pásztorkutya az erre való, ha olyan kutyát akarsz ami verekszik, meg eszetlenül támad, akkor Rottweiller, Dobberman, Moszkvai őr, Pitbull, de kérlek a mi fajtáinkat ne devalváld, ha a kutyád az egyértelmű jelzésed ellenére is agresszív és nem áll le az a te nevelésedet minősíti. Nekem sem hiper-szuper mestertenyésztős kutyám van ez hozzátartozik, de jólnevelt, és intelligens, és ugyanúgy nem barátkozik szívesen idegenekkel. De nem is ideggyenge és agresszív, hanem ha nincs baj leáll, és kísér minket, és ha baj van közbeavatkozik és megvéd. Amúgy fajtánként változó, kuvasz nem bírja a láncot, Közép-ázsiai nem bírja a kennelt. Nem lesz baja ha addig megkötitek, vegyél egy nyakörvet, azt jó szorosan csatold rá, inkább szorítson, mint laza legyen, és vezess rá egy rendes láncot amit szintén kutyaboltban vagy mezőgazdasági boltban kapsz, de jó lenne ha megtanítanád inkább, hogy álljon le ha te beengedsz valakit, nem kell barátkozni, nem kell simogatást tűrni, de akit te beengedsz ő nem lehet vele eszetlenül agresszív minden ok nélkül, a te egyértelmű jelzésed és szíves fogadtatásod ellenére!!
2017. márc. 15. 17:54
 26/29 anonim ***** válasza:
94%

A fenének kell az ilyennek élő állat a közelébe !?

Úgy látszik, mélységesen lenézed és alábecsülöd egy jó pásztorkutya szellemi képességeit.

Téged kéne kikötni, egy jól szocializált pásztorkutyát nem. Nem lesz "barátságos" az idegenekkel. Mint írták itt, és te nem érted :

a természetéhez tartozik, hogy minden esetben megválogatja, kit enged egyáltalán kapuközelbe. Esélyt sem adsz a kutyának, hogy bizonyítsa neked , mennyire bizalmatlan vagy vele szemben.

Attól tartasz, hogy kiderül, mennyire "félreismered" a kutyádat?

Súgok! : nem véletlenül érezheted ezt.

2017. márc. 15. 18:06
 27/29 A kérdező kommentje:

Hogy van az hogy egy nem hozzáértő magyaráz nullparaméterrel és menö nek hiszi magát a semmire. Te balf(@)sz a drótsodrony kiszőrösödik még ennyit sem tudsz.

Nem az elem részeire hanem az anyag vastagságára vagyok kíváncsi.

Én nem szeretném hogy bárkivel is barátságos legyen.

Különben nem tudom mi a baj azzal hogy ha jön a csőszerelő és megkötöm 30-40 percre.

Egy kutya sem támad eszetlenül ez tény!!!

Nekem nem autentikus pásztorkutya kell, hanem objektum őrkutya.

2017. márc. 15. 21:26
 28/29 anonim ***** válasza:
77%
Arra a kis időre sima láncra is kötheted.
2017. márc. 15. 21:35
 29/29 anonim ***** válasza:
91%
Szia! Én nem megkötném, hanem csinálnék neki egy kisebb, elkerített részt. Amennyiben ezen a helyen csak kevés időt tölt. Nekem németjuhászom van, ő egy elég kemény fejű kutya, határozott és nem barátkozós. DE! Utcán simán el tudom engedni, és senkit nem bánt. Az más kérdés, hogy nem szereti, ha meg akarják simogatni. És én ezt tiszteletben tartom, nyilván nem harapja le senki kezét, de mivel tudom, hogy utálja, ha mások taperolják, így nem szoktam megengedni, hogy meg akarják simogatni. Ezzel csak azt akarom szemléltetni, hogy alapjáraton nem veszélyes, utcán, emberek közt. Nade. Az más, amikor a saját területére téved valaki, olyankor teljesen máshogy viselkedik. És mivel szocializálva van, és ha rászólok, akkor elvisel még otthon is idegen jelenlétet, így én nem aggódok amiatt, hogy elrontottam, vagy valami. Ha barát, rokon stb jön, akkor nem zárom el, de egyedül nem hagyom nem családtaggal. Viszont ha vadidegent kell beengedni, én inkább becsukom addig az elkerített területére. Kipróbáltuk, és úgy is be lehet engedni idegent, ha nincsen elzárva, de csak erős letiltás után. Viszont én ahhoz már nem ragaszkodom, hogy ha villanyórát jönnek leolvasni, akkor is a kutya ott szaladgáljon körülötte. Tehát én a lánc helyett inkább az elkerített kis részt ajánlom, szerintem a kutyának is jobb ez a megoldás.
2017. márc. 16. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!