Egy orosz fekete terrier van olyan jó munkakutya mint egy német juhász?
Szerintem nincs.
A német juhászkutya a legjobb kutyafajta,én mindenképpen ajánlom!;)
munkavonalút külföldön lehet venni, Magyarországon inkább a show vonalúak vannak.
De a legtöbb fajtában pl a német juhászoknál a show vonalúak kevésbé alkalmasak munkára! Ismerősöm német juhásza (törzskönyves show vonal) megijedt a segédtől konkrétan.
Munkára szelektáltak sokkal jobbak minden fajtából!
Oroszoktól tudnál jó munkavonalút venni.
De sok oroszt ismerek, show vonalúakkal is járnak őrző védőre, engedelmességire és jól teljesítenek.
Talán még opció lehet neked az Óriás schnauzer hasonlít az oroszhoz,de atletikusabb.
Szerintem beszélgess tenyésztőkkel :)
Mi két OFT-t tartunk itthon :)
A legjobb fajta amit csak ajánlani tudok! Igazán jó munka kutyák, remekül kijonnek más kutyákkal és emberekkel.
Dehogy! Ha olyan jók lennének, mint a malik és a nj-k, akkor csak ezt a fajtát lehetne látni a komolyabb versenyeken. De tudtommal még világbajnoksága sincs ennek a fajtának, ami jól megmutatja, hogy mennyi a munkaképes egyedek aránya az állományban.
A fenti két fajtával egyébként a dobermann, a rotweiler, a boxer és a schnauzer sem veszi fel a versenyt, pedig belőlük még mindig többet látni, mint az oft-ből. Hidd el, a sportkutyások nem azért tartanak malit vagy nj-t, mert ez a két fajta a divat. Hanem azért, mert ez a két fajta az, amelyik a mai elvárásnak, a mai színvonalú IPO-nak és az őv bármely ágazatának a legjobban megfelelnek.
Ismerek oft-t, láttam már dolgozni is őket, de sem ösztönben, sem idegrendszerben nincsenek egy szinten egy jó belgával vagy német juhásszal.
Senki sem mondta,hogy az OFT a legjobb. De leírta a kérdező,hogy nem akar komoly munkakutyát csak hobbi szinten arra meg egy OFT tökéletes. Majd ha komolyabban gondolja a továbbiakban és az OFT kevésnek bizonyul biztos beszerez majd egy malit vagy német juhászt.
Tényleg sokszor leírta,hogy nem kell neki komoly munkakutya,mert nem biztos,hogy elbírna vele.
De azért még nyomassátok a malit meg német juhászt,senki nem kérdőjelezte meg ennek a két fajtának a munkaképességét csak a kérdező nem áll készen ilyen fajtákra.
Én azért írtam többször,hogy az OFT is megfelelne neki.
Szerintem inkább örülni kéne,hogy a kérdező tudja azt,hogy egy mali nagy falat számára. Ha venne egyet és pár hónap 1 év múlva új gazdát keresne neki,mert nem bír vele? az sem lett volna szerencsés.
Tök jó,hogy így gondolkodik!
Kérdező ha lesz oroszod irigyelni foglak,nekem még pár évembe bele telik mire lesz lehetőségem ilyen fajtát tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!