Jó választás a Csau csau?
Az előző kutyám, aki pár éve már zöldebb mezőkön fut, nagyon okos kutya volt. Dobermann keverék, így volt benne makacsság, de a kedvemért mindent megtett volna. Nagyon hamar megtanulta az alap engedelmességet (ül, fekszik, marad) illetve az orzóvédőzést hobbiból. Pályán ezek gyönyörűen mentek, azért élesben a behívás már problémás volt.
Kiskorában mindig együtt voltunk, aztán nekem is sűrűsödtek a felelősségek és kevesebb időm lett rá:(
Most olyan kutyát szeretnék, aki a kevesebb idő mellett is boldog. (Persze a napi séták meglesznek, csak az a fránya munkaidő...)
A következő kutyát is vinném kutyaiskolába és tanítanám már kiskorától. Nincsenek nagy elvárásai, ül, fekszik, marad, séta pórázon mellettem. Illetve, amihez érzéke van. (tehát, ha labdázna labdázunk, ha nem nem, ha van kedve hétvégi mozgás gyanánt agilityzni akkor csináljuk, ha nem akkor nem leszek csalódott.)
Ezek megtaníthatók a Csaunak?
Nem vágyom sem parádéra, sem katona rendes kutyára, de szeretném, ha kezelhető lenne, mint az előző kutyám. (Vele is 6 hónap iskola kellett, mire láb mellett sétált, akkor is, ha más kutya jött, de ott nekem kellett rengeteget tanulnom Róla)
Kicsit félreérthetően írtam. Utánanéztem és eléggé lehúzták mindenhol. Nem szeretnék nagy elvárásokkal nekifutni.
Amire kíváncsi vagyok, hogy az alap engedelmesség normál napi sétákon elérhető-e nála, vagy 10-ből 9szer nem fog leülni, hiába a tanítás.
A többit (labda, agility) azért írtam, hogy nekem mindegy. Ha neki kell a fárasztás én nyitott vagyok, de nem várom el. Az előző kutyám élezte az agilityt, de csak játék szinten, pedig ő sem volt olyan alkat. A labdázást rangon alulinak tartotta, nem értette miért kell a laszti után futni:D
A pacsi, fordulj, meg hasonló bohóckodásra nincs is szükségem. Annyi a lényeg, hogy a séta élmény legyen, ne nyüglődés...
Pl, nem rángat, leül a zebránál, ha rászólok, lefekszik, ha kell, és nem rohan el a világ végére, ha elengedem.
Úgy tapasztaltam, hogy egy normál kutyánál ez azon múlik, hogy figyel-e rám, vagy körberöhög.
Ha a Csaunál is el lehet érni a szófogadást (nem teljes behódolást), nekem az elég.
Nekem van csaum mindenhol lehuzzák de ezt szerintem olyanok írják akiknek nincs csaujuk. Kelhozzá türelem de megtanitható
Az enyém is már tudja a ül, fekszik, forog, pacsi, piti,stb parancsokat. Egyedül hagyható és jól is érzi magát sőt nem nagyon szereti ha pátyolgtják. Nem szeret mindig játszani de amikor rájon akkor össze vissza ugrál fogyocskázunk és a játékaival játszunk. Minden nap ajánlott fésülni. Egy nagyon hűséges fajta.Inkáb szépség versenyeken ajánlott versenyztetni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!