Most költöztünk egy új házba ès ott van egy kutya kennel!
Ezt már kitisztítottam ès tavaszra szeretnèk venni egy kölyök kutyát. 150 nègyzetmèternyi helye lenne. Tèlen bent lenne a garázsban ahol jó idő szokott lenni a kazán miatt.
Napi kettő sètára vinnèm el. Kettő kutya fajtát nèztem ki: Magyar vizsla, Nèmet juhász. Ha lenne mèg ötletek akkor nagyon szívesen meghallgatom!
Szerintem a magyar vizsla szebb...jobb házőrző bár egy némethuhászsszal nem vesz fel semeik versenyt...fhuuu nem tudom én a vizslát választanám
2017. febr. 16. 17:12
2/14 anonim válasza:
Én a német juhászt!
Gyönyörű és rendkívül értelmes kutyák!
De a magyar vizsla se rossz választás;)
2017. febr. 16. 17:17
3/14 A kérdező kommentje:
Szerintem is szebb a vizsla. Szerencsère nem olyan helyen lakunk ahol szükség lenne egy nèmetjuhászhoz hasonló termetű kutyára! Lenne mèg egy olyan kèrdèsem hogy melyik jön ki jobban a gyerekekkel, mert van egy 3 èves rokonom ès nem szeretnèm, hogy bántsa, tudom , hogy ez nevelèstől is függ de azèrt mègis?
2017. febr. 16. 17:21
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az èrtelmes válaszokat!😀😀
2017. febr. 16. 17:22
5/14 anonim válasza:
A vizslát föként testileg, a nj-t főleg agyilag jell fárasztani. A vizsla lefárasztása iső(baromi sok séta és játék) a nj lefárasztása pénzigényes(kutyaiskola). Melyiket. Választod? Habár a nj-t is kell testileg fárasztani és a vizslát is kell tanítani.
2017. febr. 16. 17:23
6/14 evimeri válasza:
Mind a két fajtának nagy a mozgás igénye. A napi két séta nem tudom mennyi időt vagy km jelent. De ha kevés akkor a 150 nm kicsi lesz a számukra. Egyébként én menhelyről vinnék kutyát, így két életet is mentesz.
2017. febr. 16. 17:23
7/14 anonim válasza:
Németjuhász.
2017. febr. 16. 17:32
8/14 anonim válasza:
A vizslát nem tarthatod kinn. Gondolom, nem egész télre lenne a garázsba zárva, ha pedig a nap nagy részét kinn tölti, hamar tönkremennek az ízületei. Másrészt ő igényli, hogy állandóan a gazda közelében legyen.
A német juhásznak is nagyon kevés a 150 négyzetméternyi hely, hacsak minimum másfél, két órát nem foglalkozol vele télen-nyáron, naponta. Szellemi fárasztás kb. 20-30 perc. labdázás 20-25 perc, plusz séta kb. 30-40 perc.
Ha ezt tudod biztosítani, akkor gondolkozz ezekben a fajtákban.
2017. febr. 16. 17:41
9/14 anonim válasza:
Nèmetjuhász. Neki nem annyira nagy a mozgásigènye mint egy vizslának. Jobban is kijön a gyerekekkel. Okosabb is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!