Mi a véleményetek a husky fajtákról? Kezdőknek tényleg nem való?
Van egy barátnőm, aki egy huskyt szeretne. Utánaolvasott a fajtának, de itt is meg szeretném kérdezni. Az lenne a főkérdés, hogy ideális-e ez a fajta kezdő kutyatartónak?
A barátnőm úgy "kezdő", hogy egy Bolognese fajtájú kutyusa van. Őt tudja nevelni. Nem tudom viszont, hogy egy ekkora kutya is ideális lenne a körülmények között.
Házban lenne tartva. Néha udvaron lenne pár órát (szükség szerint) illetve sétáltatva, mozgatva lenne.
Persze tapasztalatok, érdekességek is jöhetnek a fajtáról. :D
Nem való kezdőknek. Nagyon aranyos,hű társ, okos de...
Rendkívül makacs. Hiszen régen szánhúzó kutya volt így nagyrészt önállóan gondolkodott,döntött.
Nagyon aktív fajta. Imádnak a szabadban lenni. Napi 8-10 km futva/kocogva tökéletes lenne
Ha ténylegesen utána olvasott volna, akkor tudná az első kérdésre a választ.
Nem, nem alkalmas kezdő kutyatartónak. Kutyám amúgy sem küllem alapján választunk.
Én napi 10-15km-t sétálok/futok/kerékpározok a Huskymmal és ezen felül órákat foglalkozok vele minden nap, ha beteg vagyok ha esik, stb. Képes lenne rá? Ha nem akkor elég hamar a fejére nőne és a lakásban a berendezés is bánná, mert mint tudjuk ha unatkozik a kutya akkor valamivel el megpróbálja elfoglalni magát.( Ezért is szőkős fajta a Husky ha nincs eleget foglalkozva vele, de ez itt nem kimondottan opció mert lakásban lenne.) Ezek után pedig az szokott következi, hogy megy is a szánhúzóalapítványhoz és egy újabb gazdikereső Husky, mert újabb valaki küllem alapján választott kutyát.
nem. Mem alkalmas. Nem csak kezdőnek hanem lakásba sem. Nem számit hogy pár órát kint van.
Önnáló, megy a feje után és szökős, kutya.
Persze cserébe aranyos. Foglalkozásigényes de szereti az embert
Egy határozott magabiztos gazdának való husky. Lehet az kezdő vagy tapasztalt kutyatartó is. De ha bizonytalan, engedékeny a gazda akkor lehetett neki előtte 8 kutyája akkor sem fog hozzá érteni.
Az meg egy másik, hogy legtöbben 1 kutyára terveznek. Na már most attól nem lesz senki tapasztaltabb mert a kutya 14-15 életévéből 2-t még az elején eltöltött fegyelmezéssel meg tanítással.
Sokat kell kérdezni. Határozottnak lenni, falkavezérnek lenni. Ennyi az egész. Mindig egy gondolattal a kutya előtt járni és akkor lehet első kutya is (nekem is az volt, első. Mégis rendesen felnőtt, és még bicajt is megtanult húzni vezényszavakra)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!