Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindenhol ilyenek a kutyát...

Mindenhol ilyenek a kutyát sétáltató emberek?

Figyelt kérdés
Csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon rossz helyre költöztem-e vagy tényleg ilyen borzasztóak a kutyások. Majdnem minden séta alkalmával van valami probléma vagy konfliktus. A többsége kioktatni próbál, hogy mit csinálok szerinte rosszul, ezzel még nem is lenne bajom, de képtelenség ezeket az embereket lerázni. A kisebb testű kutyákat sétáltató idős emberek pl. rettegnek a kutyámtól, pedig csak 15 kg, és terrier. Valamelyik azért üvölt le, mert hagyom odamenni a kutyámat az övéhez, egy másik meg épp azért nevez szívtelennek, mert nem állok meg. Komolyan nem tudom már, hogy viselkedjek, mert sehogy sem jó. Már rajta is érzem, hogy hat rá az én állandó feszültségem, de nem tudom leküzdeni, mert hetek óta csak a negatív tapasztalat gyarapszik. Ti hogyan oldjátok meg az ilyen jellegű problémákat?
2017. febr. 14. 16:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom,enis elengedem az egyik kutyámat,teljessen barátságos,de nem engedem oda porázon sétáltatott kutyához mer nem tudom az hogy reagál rá. Az enyém még egy Csivavával is barátságos. A másikat nem engedem el és énse örülök ha idegen kutyák odarohangálnak,nem harap,de morog és nem barátkozos.

Kutyafutatokba kene járni,vagy kutyás ismerösöket gyüjteni.

Engem meg nem érdekel ha valaki oktatni probál vagy kötekszik.

Sztm mindenhol ez megy amit leírtál. Ugyanugy ahogy anyukák is versengenek,probálják kioktatni az embert. 2éves a lányom és sok ilyen anyával talalkszunk.

2 Amstaffom van.

2017. febr. 15. 10:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem alapvetően semmi gondom nincs a környékbeli kutyásokkal, van több jó ismerősöm is, barátságosan üdvözöljük egymást, néha eldumálgatunk, amíg a kutyák elvannak egymással. Ritka, hogy bármilyen konfliktus lenne.
2017. febr. 15. 13:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Aki azt kérdezte, hogy mennyibe fáj megkérdeznem: komolyan amikor sétáltatod egy forgalmas utcán a kutyád, ahol kb. percenként elsétálnak melletted egy másikkal, akkor 5 lépésenként megkérdezed, hogy "ne haragudjon, baj, ha elhaladás mellett odaszagol a kutyám?". Ha erre azzal válaszolnál, hogy tartsam láb mellett, akkor én meg azt mondanám, hogy lassan szegény kutyáknak már azért is engedélyt kell kérniük, hogy levegőt vegyenek. Nem lehet őket sehol elengedni az általában ocsmány állapotban lévő kutyafuttatókon kívül (amiket mellesleg egymás után sorra szüntetnek meg), nem játszhatnak társaikkal, nem fedezhetnek fel. Nem tudom, miért gondolja azt az ember, hogy joga van minden felett kontrollt tartani...
2017. febr. 16. 13:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Akkoris tartsd porazon a kutyát. Ha elengeded ott a kutyafutató meg rét,stb.

Egyik ismerösöm pl viszafogta a szofogadó Farkasölöjét,a nö meg odaengedte a kutyát,nem hogy megfogta volna. Elég komoly sérülései lettek a Vizslanak.

Enyem se csipi az egyik ha odaszagolgat a kutya meg odajön,en meg rövid porázon viszem,kutyafutatoba is csak szajkosárral.

Nekem van a 2 Amstaffom.

2017. febr. 16. 14:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Sehol sem írtam, hogy póráz nélkül sétáltatom a kutyámat. Soha nem engedem el a futtatón kívül, még az erdőben is 10 méteres pórázon kalandozik.
2017. febr. 16. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!