Mindenhol ilyenek a kutyát sétáltató emberek?
Máshol is ilyenek ha az megnyugtat. Pl nálunk az a baj ,hogy póráz nélkül eregetik az idegbeteg támadó kutyákat és ha az enyém meg meri védeni magát a rátámadó másiktól ,akkor az enyém a szemét agresszív dög ,hogy nem hagyja békésen csendben kicakkozni a bőrét.
Ilyenkor szokott lenni egy kis ordibálás is,de legközelebb általában már hirtelen észreveszik ,ha arra járok és komédiába illő hajkurászásba kezdenek hogy begyűjtsék az ebjüket,mert jön a gonosz kutya a pórázon amelyik nem hagyta megtépni magát.
Ezzel nem vagy egyedül. Sajnos érdemben nem tudok segíteni, mert én sem nagyon tudok mit kezdeni ilyenkor.
A kedvencem az, amikor a kutyás retteg a többi kutyától :) múlt héten egy néni menekült, hóna alatt Fifikével, mert meglátta a 12 kg-os mészetesen vérszomjas :) kutyámat, amint jön szembe.
Gyér forgalmú helyen szoktam elengedni a saját kutyámat, hogy bandázzon a többiekkel. Tökéletesen behívható, nyugodt, jól szocializált kutyáról van szó, aki láb mellett sétál, ha azt mondom neki.
Egy huszonéves lány jött szembe, kiskutyája a flexi végén kidülledt szemmel acsarkodott. A sajátom mellettem jött, szorosan a lábam mellett, rá sem hederített a másik kutyára. Üvöltött velem a csaj, hogy kössem meg a kutyámat. Majd ölbe vette a kis elmebajost. Aki majdnem agyvérzést kapott egy másik kutya látványától. Én csak néztem rá döbbenten... Persze pórázra vettem a békesség kedvéért a sajátomat, de vicces volt, hogy mégis ki szólt be, kinek.
Én késő este, vagy kora reggel sétáltatok, mert nem szeretem a konfliktust. Egyébként gyakran találkozom olyan kutyásokkal, aki a teljesen jól szocializált kutyájukat gond nélkül engedik játszani a többi kutyával. Nem szeretem a sajátomat pórázon vezetett kutyával összeengedni egyébként. Ezt még annak idején a kutyaoviban javasolták, hogy lehetőség szerint szabadon játszhassanak a kutyák egymással, ne pórázon.
Nincs estleg olyan társaság a lakóhelyeden, akik összejárnak kutyázni?
Nagyon sok helyen van olyan lehetőség, ahol bandázhatnak a kutyák egymással. Nem kutyafuttatóra gondolok, mert az felénk sincsen. Mi egy viszonylag félreeső nagy területre szoktunk menni, ahol együtt játszhatnak a kutyák.
"Valamelyik azért üvölt le, mert hagyom odamenni a kutyámat az övéhez, egy másik meg épp azért nevez szívtelennek, mert nem állok meg."
Már ne is haragudj Kérdező, mennyibe kerülne megkérdezni, hogy "Elnézést, odaengedhetem a kutyám?" És akkor rögtön lenne mindenkinek lehetősége ledönteni, hogy akar-e ismerkedni veletek vagy sem.
Introvertált kutyám van, ez abban nyilvánul meg, hogy nem szereti a nyomulós kutyákat - és sajnos a legtöbb gazdi nem tudja, hogy mikor nyomul a kutyája így nem is korrigálja. Egyébként azon kívül, hogy maximum egyszer lemorogja aztán arrébb megy semmit nem csinál a másik kutyával, de nem stresszelném, ha nem muszáj. Továbbá a másik kutya reakcióját sem szeretném általában tesztelni (hacsak nem beszéljük meg a gazdival, hogy behódoló típus, elsőre is érti és nem fog visszaharapni).
Amúgy a dolog visszafelé is működik: hacsak nem megbeszélt találkozóról van szó, mi is mindig megkérdezzük az ismerős kutyásoktól, hogy odamehetünk-e, még akkor is, ha biztosra tudjuk, hogy a válasz igen: a kutyának is lehet olyan napja/pillanata, hogy a pokolba kívánja a többi kutyát (pl. fáj valamije).
7-es, ha a kutyád adakap a másik kutyának minden különösebb ok nélkül, akkor tegyél rá szájkosarat. Ez a minimum.
Én is csak előzetes "eelnőrzés" után engedem oda a pici kutyámat a nagyoknhoz vagy a pitbull és társaihoz. Nem egy súlycsoprt, a másik akaratlanul is bánthatja. Ha a pit úgy játszk vele, mint egy másik pittel az minimum fáj neki, de inkább dokit igényel. Van egy cane corso, vele szoktunk együtt bandázni, de a gazdája folyamatosan figyeli a kutyáját, leállítja, ha az bedurvulna játék közben.
Egyébként nekem inkább pozitív, mint negatív tapasztalataim vannak kutyasétáltatásról. Hülyék mindenhol vannak, de a mi környékünkön szerencsére ők vannak kevesebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!