Teljesen elkeseredtem. Mit tehetnék?
Van egy 10 hónapos goldenem, akit "jobb" szaporítótól vettünk. Akkor még nem tudtam, hogy hogy kell kutyát venni, szóval munkavérvonal szempontjából nincs semmi.
Nemrég vettem frizbit, és azt gyakoroljuk, de úgy látom, hogy alig van benne öröme. Pedig klikkerezünk, jutizunk, stb. Sajnos a szocializálását későn kezdtem, mert itt az emberek leszarják a kutyáikat, faluban lakunk és amikor sétálni próbáltunk menni az utcabeli kutyák futottak ránk. Kutyás társaságba sem tudunk járni, és a legközelebbi kutyasuli is 150 km-re van innen. Mivel a séta nem megy szépen, ezért apumra vagyunk szorulva, hogy ő vigyen el minket ki a mezőre, hogy szaladgálhasson az ebzet. Amúgy kertes házban lakunk, itt szoktam mozgatni, és ügyeske is, de nem látom, hogy valamit teljesen örömmel csinálja. Szelektíven hall, ha kimegyünk a ház elé, akkor is elszalad tőlem és ha látja, hogy távolodok, akkor fut felém de nem áll meg hanem fut tovább és még meg sem tudom jutalmazni. Apum meg már nem akar kivinni minket. Teljesen el vagyok keseredve. Pedig nagyon sokat foglalkozok a kutyával, és nem látom semmi eredményét. Mit csináljak? Tényleg igaz, hogy az ilyen kutyák, mint pl ő, hogy nincs benne munkavérvonal nem lehet olyan jó munkakutya mint amelyikben van? Olvastam a Jan Fennel Kutyapszichológia könyvét. Mit csináljak? Nem tudom elmagyarázni, hogy hogy érzek. Biztos elfogadott vezérnek, teljesen megadja magát, de nem fogad szót... 16L
Ezeket nezd meg egytol egyig.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Köszi a válaszokat. :) Persze, tudunk játszani, labda nélkül is... Fut a frizbi után, meg érdekli nagyon, de csak olyan 5 percig. Tudom, hogy akkor kell abbahagyni mikor a legjobban élvezi, de olyan nagyot vált át, hogy már csak azt veszem észre, hogy elsétál. Csipogással szoktam magamra felhívni a figyelmét, de már azt is megszokta...
Ez az éheztetős dolog tényleg kemény... A szüleim állatkínzónak neveznének érte. :/
Figyelj, nem éhezteted a kutyát, hanem kézből eteted. Két három pohár száraztápot ugyanúgy bele tolok a fejébe, csak egyesével :) Leül klikk kaja. Rám néz klikk kaja, még néz, klikk kaja, fekszik, klikk kaja, gyere lábhoz, na ezzel marékszám lehet tolni két lépésenként.
És azért azt sem árt tudni, hogy azt a marketingsulykolta a fejünkbe, hogy naponta kétszer azonos időpontban kellene etetni a kutyát. Ennek az egyetlen célja, hogy minél több tápot vegyél! A farkas akkor evett, mikor tudott vadászni. Általában akkor tudott vadászni, mikor már nagyon éhes volt, mert kisebb súllyal gyorsabban szaladt. Heti egy koplalónapot amúgy is illik beiktatni a kutyának felnőttkorukban, eleve az emésztésük nem mindennapi étkezésre van kitalálva.
És az én kutyám még mindig nem sovány (egy hónap után), csak kicsit beesett a hasa. Az állatorvos a múltkor meg is dícsrt, hogy milyen ritka az ilyen szép, nem elhízlalt kutya. Viszont tudok vele dolgozni, mert figyel rám, várja tőlem az ételt. Leül elém, néz a szemembe, és etetem cserébe. Nem magamtól találtam ki, az iskolában javasolták, és azért a kutyasuli nem az állatkínzásról híres. Akiknél nincs ilyen gond a jutalomfalattal, ott nem is kell éheztetni, de nálunk van, és ezt javasolták, bevált. Próbáld csak ki nyugodtan, nem fog éhenhalni! Amúgy a széklete is egészségesebb azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!