Mit csináljak, hogy a kutyám ne kezdjen el őrült módjára üvölteni, amikor felcsönget valaki hozzám?
Mikor ugat ,erélyesen le kell szidni,ha tud valami parancsot pl ül,fekszik helyedre ,akkor azt is lehet alkalmazni .Másrészt nem kell kapkodni idegeskedni,mert ezt is érzi a kutya,ha csengetésre hirtelen izgatott lesz a gazdi és rohan az ajtóhoz erre ő is izgatott lesz.
És a hatékony tanításhoz nem kell megvárni a véletlenszerű postást ,hanem valaki lemegy a csengőhöz és nyomkodja szépen 3 percenként, te meg fent a lakásban közben rászólsz ha ugat. Ezt el kell játszani jó sokszor amíg stabilan nem megy neki. Amikor már nem ugat ,akkor jutalomfalat dícséret mehet.
Ismerős a szitu... :)
Gondolom kaputelefon van.
Nálunk az vált be, hogy megtanítottam a CSEND parancsszóra (nézz utána, hogy kell) és soha nem siettem felvenni a kaputelefont. Szép komótosan kisétálok, ha közben ugat, rászólok, hogy csend. Az nem baj, ha kiszalad, akkor is komótosan megyek ki és odább küldöm, csendre intem. Mielőtt fölveszem a kagylót, még egyszer rászólok, hogy csend (nehogy pont akkor ugasson :D).
Ennyi.
Ha az ajón jön be valaki, akkor sajnos az enyém is ugat egy darabig,amíg az ajtóban toporog a vendég, de utána már lenyugszik + rá is szólok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!